Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Sakarya Büyükşehir’in tarihi başarısını kutladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Sakarya Büyükşehir’in tarihi başarısını kutladı

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 'Türkiye Güzellikleri' şampiyonu olan Büyükşehir PRO Team takımını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsünden ilk geçen sporcu unvanıyla tarihe geçerek şampiyon olan Batuhan Özgür ile diğer sporcuları tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesinin bisiklet takımı, 57 Cumhurbaşkanlığı Turunda sergilediği performansla Türkiyenin ve hatta dünyanın en başarılı takımlarından bir tanesi
olduğu ispatladı. Büyükşehir Pro TEAM ekibi, 1 yıl boyunca sabah-akşam sürdürdükleri hazırlığın sonunda podyum merdivenlerini tek tek çıktı. Vitaly Buts, Batuhan Özgür ve Mustafa Sayarla 4 farklı kategoride her biri Türkiyenin prestiji için kıymetli olan dereceler elde eden sporcular, dünyanın en iyi takımlarıyla kıyasıya bir mücadele verdi. Dünya yarışı statüsünde olan ve çok sayıda ülkeden markalaşmış isimlerin ter döktüğü organizasyonda Vitaly Buts, takımı buluşturduğu beyaz mayoyu yarış sonuna kadar korudu.

Podyuma Vitaly ile çıkan Büyükşehir, 'Türkiye güzellikleri'nde fırtına gibi eserek 1915 Çanakkale Köprüsünü ilk geçen sporcu unvanına sahip olan Batuhan Özgürle sıçrama yaptı ve 'genel klasman'da ilk 10un içine giren Mustafa Sayarla puanını zirveye taşıdı. Yarışın son etabına kadar takdire şayan bir mücadele ortaya koyan Batuhan Özgür, 'Türkiye Güzellikleri' şampiyonu oldu. Tour Of Turkeyden beyaz mayonun sahibi olan Büyükşehir ekibi, hükümet yetkililerinden de takdir aldı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yarış sonunda Sakaryanın sporcularını ziyaret ederek tebriklerini iletti. Oktay ve Kasapoğlu, Türkiyenin gündemine oturan bisikletçi Batuhan Özgürü elde ettiği önemli başarı için kutlayarak fotoğraf çekildi. Büyükşehir PRO Team sporcusu Özgür ise, 'Türkiyeyi bu alanda gururlandıracak nice başarılar için çalışacağız' diyerek nezaketleri için Oktay ve Kasapoğluna teşekkür etti.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false