Cumhurbaşkanı'ndan yeşil ışık! Uludağ Üniversitesi bölünüyor

Cumhurbaşkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz'un 80 bin öğrenciye ulaşan üniversiteyi bölme projesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeşil ışık geldi. Daha önce aynı kampüste iki üniversite düşünülüyordu. Yeni

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz konuyu, 4 Ağustos’ta otoyol ve Şehir Hastanesi açılışı için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtı. Rektörü dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dosyayı aldıktan sonra “konu üzerinde çalışılmasını” istedi.


Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Rektör Kılavuz'un görüşlerini aktardı:

'KENTE YENİ BİR ÜNİVERSİTE YAKIŞIR'

“Bursa nüfus, ekonomik yapı ve konum olarak birden fazla üniversiteye sahip olabilecek kapasiteye sahip. Kente yeni bir üniversite yakışır. Bu da Uludağ Üniversitesi bünyesinden bölünerek olabilir.”


Şunu da vurguladı:

“Öğrenci sayımız 80 bine ulaştı. Bünyeden yeni bir üniversitenin bölünmesi Bursa Uludağ Üniversitesi’nin eğitim kalitesine de olumlu katkı yapar.”

Kulağımıza gelenlere göre…

Dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dosyayı aldıktan sonra “konu üzerinde çalışılmasını” istedi.

Gerçi…

BUÜ’nün bölünmesi ve bünyesinden yeni bir üniversite doğması düşüncesi yeni değil, geçmişte de konuşulmuştu. Ancak, kampüsün de bölünmesini öngören o proje aynı kampüste iki üniversite düşüncesine dayanıyordu.

Ona da, kent kamuoyu karşı çıkmıştı.

Bu kez…

Başka bir arazide yeni bir kampüs projenin temel noktalarının başında geliyor. Rektör Prof. Dr. Kılavuz’un sunduğu raporda da BUÜ’nün bölünmesiyle kurulacak yeni üniversitenin yeni bir kampüsta eğitim vermesinin daha doğru olacağı vurgulanıyor.

Gördüğümüz kadarıyla…

4 Ağustos’taki görüşme sonrası ilk adım da atıldı.

Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu dün Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuştuğumuzda Çavuşoğlu şunu söyledi:

“Rektör Hocamızın üniversitemizle ilgili ileriye yönelik yapmak istediği projeleri var. Bunları konuşup değerlendirme yaptık.”



  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli