Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonunda düzenlenen İstanbul Mushafı Takdim ve Tanıtım Programına katıldı.
İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı Takdim ve Tanıtım Programı‘na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devletimizi güçlendirerek, ekonomimizi geliştirerek, siyasi ve sosyal birliğimizi tahkim ederek, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu yaparken asıl mesafe katetmemiz gereken yumuşak güç alanlarını; sanatı, kültürü, edebiyatı, akademiyi, medyayı, sporu ihmal etmeyeceğiz.
Abdülvehhab Evvab Efendi Camii İmam Hatibi Hafız Abdüllatif Efenin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 'Kalem' adlı video katılımcılara izlettirildi.
Programdaki konuşmasına katılımcıların Ramazan-ı şerifini ve bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesini tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı eserinin, İslam Medeniyetinde bu alanda ekol hâline gelmiş, 10 farklı dönemin yeniden yorumlanmasıyla hazırlandığını belirterek, Türk-İslam sanatının en güzide eserlerinden biri olarak tarihteki yerini alacağına inandığı İstanbul Mushafını hazırlayan hattat Hüseyin Kutluyu tebrik etti.
İstanbulun, ecdadın âlimlere ve sanatkârlara gösterdiği ilgi, sağladığı itibar, verdiği destek sayesinde asırlar boyunca Doğudan ve Batıdan gelen pek çok ilim ve sanat erbabına ev sahipliği yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle hat sanatının İslam dünyasındaki tüm güzide isimlerinin, İstanbula göç ederek faaliyetlerini burada sürdürdüğünü aktardı.
'DÜNYA YENİDEN IRKÇILIĞIN, İSLAM DÜŞMANLIĞININ YÜKSELİŞE GEÇTİĞİ BİR DÖNEME GİRDİ'
Batı medeniyetinin dünyayı sanatı, kültürü, sineması, dizisi, müziği, resmi ve sporuyla yani modern tabirle 'yumuşak güç' unsurları denen içerik üretimiyle istila ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Tabii burada teknolojinin bizatihi kendisiyle muhteviyatının ayrımını iyi yapmak gerekiyor. Mesela interneti, sosyal medyayı ve benzeri uygulamaları kullanmak herkesin hakkıdır. Herkese kolaylık sağlar. Şayet bu teknolojik imkânın içeriğini siz üretmiyor, dilini ve mesajlarını siz yönetmiyorsanız, hak ve kolaylık olarak gördüğünüz şey kısa sürede sizi gönüllü şekilde esir alan bir silaha dönüşür. Benzer örnekleri tüm medya mecraları, tüm iletişim araçları için vermek mümkündür. Bu mecraların yeni bir faşizm dalgasının araçları hâline dönüşmeye başlaması, dünyayı ve insanlığı hızla geçmiştekilerden çok daha güçlü bir tehdidin kucağına doğru itmektedir. Geçmişte yaşanan acılardan, felaketlerden, zulümlerden yeterince ibret alınmamış olacak ki dünya yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının, ötekileştirmenin yükselişe geçtiği bir döneme girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara ortak olma hatta tek başına iktidara gelme seviyesinde desteklere ulaşmaları, üzüntü ve kaygı verici bir tablodur.'
Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğana, Hüseyin Kutluya vekâleten Mekki Kutlu tarafından günün anısına İstanbul Mushafı çalışması takdim edildi. İstanbul Mushafının ilk 7 cildini sahnede inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mushafın yazımında emeği geçenlerle toplu fotoğraf çektirdi.