Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bursa’ya teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bursa’ya teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’ya gelerek, Türkiye’nin en büyük yatırımı olan İstanbul – İzmir Otoyolu ile Bursa Şehir Hastanesi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı saat 15.45 sıralarında helikopterle geldiği kentte; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasını 8,5 saatten 3,5 saate düşüren ve 11 milyar dolara mal olan otobanın açılışının yapıldığı Badırga Mevkii’nde, Bursalılarla bir araya geldi. Erdoğan, vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Yerel seçimlerde yüzde 49,6 oranındaki oyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı adayı olan Alinur Aktaş kardeşimizi göreve getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu oran, 2014’un üzerindedir ancak bizim gönlümüz Bursa’da çok daha yüksek oy oranlarıyla belediyeyi yönetmektedir. İnşallah önümüzdeki seçimde bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“Gücümüze güç katıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Bursa’nın değerine işaret ederek, “Bursa’da bir tarih yazıyoruz. Biz eserlerimizle anılacağız. Bursa, farklı bir şehir. Bursa, gönül sultanlarının da mührüdür. Bursa, vakıf şehir. Yeryüzünde sanatın, bilgeliğin, irfanın, aşkın bu kadar somutlaştığı pek az yer vardır. Bursa’nın bizim yanımızda olması gücümüze güç, moralimize moral katıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından İstanbul – İzmir Otoyolu’nun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılışını gerçekleştirdiği Bursa Şehir Hastanesi’ni de gezdi. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında hayata geçirdiği Türkiye’de 10. olan Bursa Şehir Hastanesi, 1355 yatak kapasitesiyle bölgenin ‘Sağlık Üssü’ olacak ve Bursa’nın yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik’e de hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bursa’da, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan da eşlik etti.



  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli