Cilt Hastalıkları Uzmanı ve Dermatit

Cilt Hastalıkları Uzmanı ve Dermatit

Cilt hastalıkları, tıp biliminin yoğunlaştığı en önemli alanlardan biri olmakla beraber çağımızın genel problemlerinden biridir. Bebek, çocuk ve yetişkinler olmak üzere insan ömrünün her çağında bu hastalıklar ile karşılaşılabi

Cilt hastalıkları uzmanı; https://www.ertugrulaydemir.com olarak hizmet veren doktor, dermatolog olarak geçmektedir. E-devlet ya da MRHS aracılığı ile bu bölümden kısa bir sürede randevu alabilirsiniz. Hastalığınızın belirtileri, hastalığınız hakkında fikir sahibi olmanız için ipucu niteliğinde olabilir ancak kesin sonuca doktorunuzun koyduğu tanı ile ulaşılabilir. Cilt hastalıklarında genel olarak uygulanan tedavi yöntemleri, ilaç ve krem şeklinde olmaktadır. Doktorun belirleyeceği süre kadar kullanılan bu tedavi edici ilaçlar, eczane tarafından temin edilerek kullanılır. Genellikle olumlu sonuçları olmaktadır.


Cilt hastalığının nedenleri ise daima tartışılan konulardan biri olmuştur. Büyük etkenin genetik faktörler olduğu da ileri sürülmektedir, çevresel faktörlerin etkili olduğu üzerinde de durulmaktadır. Ancak, ikisi de çeşitli düzeylerde etkili olmaktadır. Örneğin, düzenli olarak kimyasal temizlik maddesi kullanan kişilerde cilt hastalığı olma olasılığı artmaktadır. Bu tür maddeler zaman içerisinde cildin yüzeyinde tahrişe neden olabilirler. Bunun yanı sıra güneş altında bulunma zorunluluğu olan kişilerde de cilt hastalığına neden olabilecek faktörler artış gösterecektir. Bazı cilt hastalıkları ise tamamen genetik faktörlerin etkisi ile ortaya çıkarlar. Çevresel faktörler ise sadece süreci daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Bir an önce uzman yardımı ile tedaviye başlamak faydalı olacaktır.


Cilt hastalıklarından biri olan egzama ise diğer adı ile dermatit olarak adlandırılmaktadır. Kızarma, şişme gibi faktörleri, önemli belirtileri olarak sıralayabiliriz. Kendi içerisinde türlere ayrılmaktadır ve her türü ayrı belirtiler vermektedir. El gibi sadece belli noktalarda da oluşabilir.  Uzman doktorlar tarafından gerçekleşen dermatit tedavisi, her zaman kesin bir sonuç vermeyebilir fakat hastalığın ilerlememesi ve normal seyrini koruması açısından faydalı olacaktır. Yaş grubu ve egzama türü, tedavinin şeklini de etkilemektedir. Ortaya çıkışında kalıtsal durum ağır basmakla birlikte çevresel faktörlerin de etkili olduğu söylenmektedir.



  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı