Chicagoda gergin anlar!

Chicagoda gergin anlar!

Amerika Birleşik Devletlerinin Illinois eyaletine bağlı Chicagoda, Al Jazeera televizyonundan Amerikalı muhabir 51 yaşındaki Şirin Ebu Akilenin, İsrail askerlerinin açtığı ateş sırasında Batı Şeriada hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Sema BAYRAKDAR / ABD (İGFA) - Al Jazeera televizyonu muhabiri ve Amerikan vatandaşı 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile, İsrail güçlerinin 11 Mayısta işgal altındaki Batı Şeriada bulunan Cenin Mülteci Kampına düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde basın yazılı çelik yelek giydiği halde, Ebu Akilenin İsrail askerleri tarafından  öldürülmesi Chicagoda da bugün  bir protestoyla kınandı ve 'Şirin için adalet istiyoruz!' sesleri yükseldi.

Organize olmuş 3 bin kişinin haricinde, Chicagonun en işlek caddesi Michigan Ave üzerinden de göstericilerin katıldığı protestoda; 'Daha fazla işgale son!', 'Irkçı İsrail!', 'İnanıyorum ki biz kazanacağız!, 'Chicagodan Cenin’e, Şirin için adalet istiyoruz!', 'Filistin’e özgürlük!' sloganları atıldı. 

Ebu Akilenin yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de aynı gün sırtından yaralanmıştı, şu an durumunun ağır olduğu biliniyor.

Hatırlanacağı gibi, İsrail polisinin, Akilenin cenazesinin hastaneden çıkarılmasını engellemesi ve cenaze törenine müdahale etmesi de özellikle Katar, Amerika ve Fransanın tepkisine yol açmıştı. Amerikan vatandaşı olan Şirin Akile için Amerikan hükümeti soruşturma başlattı.

Akilenin naaşını Doğu Kudüsteki Saint Joseph Fransız Hastanesinden omuzlarında çıkarmaya çalışanlara, İsrail güçleri; kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve coplarla müdahale etmişti. İsrail polisinin müdahalesinde, Ebu Akilenin naaşının bulunduğu tabut düşme tehlikesi yaşamıştı. İsrail polisi, Ebu Akilenin cenazesi arabaya konularak, hastaneden çıkartılana kadar morgun önünde nöbet tutmuştu.



Anahtar Kelimeler: Chicagoda gergin anlar!
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false