Bursalı matbaacılar ve kırtasiyecilerden Ankara çıkarması

Bursalı matbaacılar ve kırtasiyecilerden Ankara çıkarması

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası (BMKO) Başkanı İsmail Akar ve Başkan Yardımcısı Engin Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekillerine sektör sorunlarını aktardı. Sektöre sahip çıkan milletvekillerine teşekkür eden Başkan Akar, 'Sorunları birlikte aşacağız' dedi.

BURSA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP, İYİ Parti, MHP ve AK Partili Bursa, Antalya ve Çanakkale Milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştiren BMKO Başkanı İsmail Akar ve Başkan Yardımcısı Engin Turan, matbaacıların ve kırtasiyecilerin sorunları ile taleplerini iletti. 

Odanın Şubat ayında gerçekleşeceği Olağan Genel Kurulu'na Milletvekillerini davet eden Başkan İsmail Akar ve Başkan Yardımcısı Engin Turan, TBMM'ne sektör sorunlarını ve esnafın taleplerini de taşıdı. TBMM bünyesindeki komisyonlarda başkan ve üyelerle de görüşmelerde bulunan Akar ve Turan, üyelerin talepleri ve sorunlarını yetkililere hem ilk ağızdan, hem de rapor olarak aktarma fırsatı buldu. Başkan Akar, ziyaretlerden pozitif sonuçlarla ayıldıklarını söyledi.

MATBAA VE KIRTASİYE SEKTÖRÜ ANKARA'NIN GÜNDEMİNDE

TBMM'de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde gösterilen ilgi ve alakadan dolayı, milletvekillerine ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür eden Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Akar, Ankara temaslarını değerlendirdi.

Esnafın ayakta kalması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Başkan Akar, milletvekillerine ilettikleri taleplerden de bahsetti.

Başkan Akar, oda üyesi olmayan işletmelere ağır yaptırımların uygulanması ile kayıp kaçak sorunun çözülmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için gerekli yasa çalışmasının ivedilikle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Matbaa ve kırtasiye sektörünün en önemli gider kalemini oluşturan elektrik gideri hususunda sektör olarak düşük fiyatla elektrik alımının acilen sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Akar, anlaşmalı matbaalardan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca talep edilen teminat mektup miktarının 2021 yılı fiyatına geri çekilerek 2022 yılında mağduriyet oluşmasının engellenmesi adına 2021 yılı teminat mektuplarının geçerli sayılması hususunu da gündeme getirdi.

Basit usul vergiye tabi mükelleflerin kullandıkları her türlü resmi evrakın anlaşmalı matbaalar tarafından basılması hususunda gerekli yasal çalışmanın yapılmasını da isteyen Akar, 'Matbaa ve kırtasiye esnafının aldığı teknolojik teçhizat ile her türlü makineden varsa ÖTV'nin kaldırılması ve beraberinde KDV'nin yüzde 8 oranına düşürülmeli, kağıt ve benzeri ürünlerde alış ve satış KDV farkının ortadan kaldırılarak esnafımız lehine olan oranda sabitlenmelidir' dedi.

Akar ayrıca, Bursa'da matbaa ve kırtasiye günleri adı altında ulusal ve uluslararası fuarlar açılması hususunda yerel yönetimler ile ilgili kurumlar arasında gereken çalışmaların da yapılmasını istedi.