Bursalı eğitimcilerden örnek meydan okuma

Bursalı eğitimcilerden örnek meydan okuma

Bursa'da bir eğitim kuruluşu, koronavirüs tedbirleri nedeniyle verilen aranın aslında bir tatil değil, son derece hayati önem taşıyan bir önlem olduğunu vurgulayarak sosyal medyada örnek kampanya başlattı.

Türkiye, yeni tip koronavirüsün dünyada yayılmaya başladığı ilk günden itibaren çeşitli önlemler almaya başlamış, Beştepe'de düzenlenen koronavirüs toplantısının ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; ilk, orta ve lise eğitimi veren okulların 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edildiğini, 23 Mart'tan itibaren de 1 hafta uzaktan eğitim alınacağını açıklamıştı.

İlk hafta 'tatil' olsa da sosyal hayattan uzaklaşma çok önemli...

Alınan kararlar sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanısıra bir çok uzman da bu sürecin bir tatil olarak algılanmaması gerektiğini; aksine dışarı çıkmanın, kalabalık ortamlarda bulunmanın hastalığın yayılmasında büyük bir risk ortaya çıkaracağını açıklamıştı. 

Öğretmenler zamanı verimli geçirmenin peşinde...

Öğrencilerin evde geçireceği bu uzun sürenin zorluğunun farkında olan eğitimciler de çeşitli kampanyalar başlatarak bu zaman dilimini verimli geçirmenin hesaplarını yapıyor. 

Bu kampanyalardan birini de Bursalı eğitimciler; #disaricikmiyorumevdekitapokuyorum başlığı altında öğretmen arkadaşları, veliler ve öğrencilerine kitap okuma konusunda meydan okuyarak başlattı. 



"Yaşanan küresel salgın sebebiyle okullara verilen iki haftalık arada başta öğrenciler olmak üzere herkesin hayata kitapla dahil olması için başlanan #dışarıçıkmıyorumevdekitapokuyorum meydan okumasını kabul ediyorum" diyen öğretmenler sosyal medya hesaplarından kitap okurken çektikleri fotoğraflara arkadaşlarını ekleyerek  "Sana meydan okuyana sen de kitap oku." dediler.



Evden çıkamayabilirsiniz ama gezintiye çıkmanın başka yolları da var...

Söz konusu kampanyayı başlatan Bursa Ekol Tabiat Koleji'nin kurucularından Nebi Taşcı, öğretmenleriyle birlikte yaptığı açıklamada "İnsanlık tarihinin içinde bulunduğu zorlu koşullar düşünüldüğünde günümüz dünyası da hayli zorlu bir sürecin içindedir. Ancak uzmanların uyarılarının dikkate alınması neticesinde bu sürecin sorunsuz biçimde ardımızda kalacağına eminiz. Dışarı çıkmanın, kalabalık ortamlarda bulunmanın, kültürel aktivitelere katılmanın yani kısacası hayatın içine karışmanın risk barındırdığı bu dönemlerde gezintiye çıkmanın başka yollarının da var olduğunu düşünüyoruz. Bu yolun da kitaplardan geçtiğini biliyoruz." dedi.



Kampanya sosyal medyada ilgi görüyor...

Başlatılan kampanyayı eğlenceli ve oldukça verimli bulan sosyal medya kullanıcıları da evlerinde çektikleri fotoğrafları 
#disaricikmiyorumevdekitapokuyorum etiketini kullanarak paylaşmaya başladılar.





  • Çarşamba 33.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Perşembe 32.9 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 13.7 ° Güneşli