Tarih: 15.03.2016 18:18

Bursa Zoo ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken 20 hayvan

Facebook Twitter Linked-in

Sercan Özen /Bursadabirgun

Hala gidip göremeyenleriniz var mı bilmiyoruz ama Bursa Zoo bölgedeki en geniş çeşitliliğe sahip hayvanat bahçelerinden biri.

Yaklaşık 95 türden 700'e yakın hayvana ev sahipliği yapıyor.

Belgesellerde, filmlerde izlediğimiz hayvanları canlı canlı gözlemlemek minikler için olduğu kadar büyükler için de eminiz keyifli olacaktır.

İşte sizler için derlediğimiz gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken hayvanlar

1-BOA YILANI:

Pitonların yakın akrabası olan, zehirsiz boa yılanları avlarını boğduktan sonra yutar. Eğer şanslıysanız gittiğinizde beslenme saatine denk gelebilirsiniz. Ama manzara çocuklar için ne kadar uygun olur bilemedik.

2-NİL TİMSAHI

Bursasporumuz'un simgesi, görünümüyle stat mimarisine ilham olmuş, memleketimizin en sevilen bu canlısını görmeden olmaz. Su içene yılan dokunmaz düsturundan zerre nasiplenmemiş Nil timsahı nehre su içmek için gelen zebra, bufalo, ceylan, impala gibi canlılar ile beslenir.

3- HABEŞ NEGRO (CHİNESE SİLKİE BANTAM)

Kabarık tüyleri ile adeta çamaşır kurutma makinesinden fırlamış hissi veren bu sevimlilik timsali dostumuz Çin kökenli bir tavuk türü.

4-BEYAZ TAVUS KUŞU

Masalsı güzelliğiyle insanı büyüleyen beyaz tavus kuşunun aslında türünün erkeği olduğunu bilmek oldukça enteresan. Umarız gittiğinizde heybetli kuyruğunu açarak sergilemesine tanık olursunuz.

5-MANDARİN ÖRDEĞİ

Ördek bu topraklar için her zaman özel bir hayvan olmuştur. Uğruna türküler bile yakılmıştır. (Bkz. Yeşil Başlı Gövel Ördek, Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere...) Türünün erkeğinin oldukça göz alıcı olduğu Mandarin Ördeği de kuşkusuz hayvanat bahçesinin en yakışıklı hayvanlarından.

6- MAVİ KANATLI GÜLEN KUŞ

Görünümüyle 'abi siz okumuş bir abimize benziyorsunuz' hissiyatı uyandıran sevimli dostumuz adını kahkahayı andıran ötüşüne borçlu.

7-EMU

Hınzır bakışları, dağınık tüyleriyle sinema filmi karakterlerini aratmayan dostumuzun memleketi ta Avustralyalar. Afrika deve kuşu ile akrabalığı da bulunan emular güçlü bacakları sayesinde saatte 40 km. hıza ulaşabilirler.

8-AMUR KAPLANI

Amur kaplanı ya da diğer ismiyle Sibirya Kaplanı hayvanat bahçesinin en kıymetli misafirlerinden biri. Dünyanın en büyük ve en güçlü kedi türlerindendir ve dünya üzerinde 1200 adet kadar kaldıkları düşünülmektedir.

9-KAPİBARA

Rekorlar kitabına dünyanın en büyük faresi olarak kaydedilmiş kapibaralar enteresan bir şekilde eğitilebilir hayvanlardır. Hatta Amerika'da bazı eyaletlerde evcil hayvan olarak beslenmelerine izin verilmektedir. Sık sık gelen akrabadan, misafirden bunalanlar için güzel bir seçenek olabilirmiş aslında. 'Korkma kemirmez, seni tanımaya çalışıyor...'

10-HALKA KUYRUKLU LEMUR

Miniklerin 'Madagaskar' çizgi film serisinde oldukça aşina oldukları halka kuyruklu lemur hayvanat bahçesinin en sevimli üyelerinden.

11-BARİNGO ZÜRAFASI

Bursa hayvanat bahçesinin reklam yüzü de olan bu güzel hayvanın görkeminden etkilenmemek mümkün değil. Sırf onu görmek için bile gidilir. Oldukça cana yakın olan baringo zürafalarını gittiğinizde elinizle besleme şansı bile yakalayabilirsiniz.

12-PARS LEOPARI

Genellikle geceleri aktif olan pars leoparını gittiğinizde fotoğraftaki gibi yatarken ya da şekerleme yaparken görmeniz olası. Ama güzel hayvan. Gidin kendi gözlerinizle görün.

13-LAMA

Güney Amerika'da etinden, sütünden, yününden yararlanılan faydalı bir hayvandır lama. Tükürdüğü doğrudur ama bunu kendini tehlikede hissettiğinde savunma amaçlı yapar. Gittiğinizde fazla içli dışlı olmayın siz yine de.

14-HABEŞ MAYMUNU

Ziyaretçilerin, hele de miniklerin oldukça ilgisini çeken habeş maymunları gözlemlemesi en keyifli hayvanlardan. Dikkat edilmesi gereken konu ise elimizdeki yiyecekleri onlara fırlatmamamız. Gittiğinizde bunu yapanları gördüğünüzde kibarca uyarın lütfen.

15- BOZ AYI

Sevimli görünmelerine rağmen inceden bir ürperti de veren boz ayıları güneşlenirken, yüzerken izlemek oldukça keyifli. Gittiğinizde tabelalarda yazılı güvenlik kurallarına dikkat etmeyi unutmayın ama.

16-ZEBRA

Hayvanat bahçesinin zürafalara ayrılmış alanında gezinen zebraları da görünce bir Afrika safarisi havası oluşmuyor değil. Bu güzel canlıları muhakkak görmek gerek.

17- KERMİT

Aşırı sevimli, çok sosyal kermitler için aile bağları oldukça önemlidir. Gidip gördüğünüzde siz mi onları izliyorsunuz onlar mı sizi izliyor kafanız karışabilir.

18-AFRİKA ASLANI

Hayvanat bahçesi oligarşisinin başı, ortamların kralı bu dev kediyi görmeden, hayvanat bahçesini gittim gezdim demeyiniz lütfen.

19- TAPİR

Almanya’ın Dortmund, Hamburg, Saarbrücken Hayvanat bahçelerinden gelen 3 dişi tapir, domuza benzeyen, burunlarının kavrama özelliği olan ve otlanarak beslenen büyük memelilerden oluşan Tapirus cinsindeki hayvanların ortak adı.. Çok ilginizi çekeceğinden eminiz.

20-MARA

Almanya’nın Hanovver Hayvanat Bahçesi’nden getirilen yeni üyemiz Arjantin’in güneyindeki çölleşmiş çalılıklarda, çayır ve fundalık alanlarda yaşar. Maralar gün boyunca vakitlerini güneşlenerek geçirir, herhangi bir tehdit durumunda çok hızlı şekilde sıçrayarak kaçabilir. Saatte 45 km hıza ulaşabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —