Bursa'ya 45 katlı rezidans

Bursa

Bursalı iş adamı İbrahim Orhan, Mudanya Yolu’na rekor yüksekliğe sahip konut projesi kuruyor. Olay Gazetesi'nden İhsan Aydın'ın yazısı şöyle:

Mudanya Yolu üzerindeki Ahmet Yesevi Mahallesi'ne Bursa'nın en fazla kata sahip ve tek blokta en çok rezidans bulunan yapısı inşa edilecek.

Bursalı iş adamı İbrahim Orhan'a ait 28 bin metrekarelik fabrika arsası üzerine 1,5 emsalle inşa edilecek dev rezidans ve AVM için resmi süreç başlatıldı.Bursa, 615 konutluk yeni küçük bir şehir ve AVM'ye daha kavuşacak.

Yüklenici firma Nilüfer Yönetim Danışmanlığı İnşaat Limited Şirketi ile İbrahim Orhan arasında imzalanan bir protokolle mutabakat sağlanmış. Projeyi kentimizin öne çıkan inşaat şirketlerinden Taşyakan'ın yapacağını öğrendik.

Firmanın AVM dahil, 48 bin metrekarelik dev projesinde 45 katlı ana blokta 450 olmak üzere diğer bloklarla birlikte toplam 615 konut bulunuyor.

40 bağımsız bölümü olan AVM tamamlandığında 160 kişinin çalışması öngörülüyor.Proje için 36 aylık yapım süresi planlanmış. Peki böylesi dev bir proje kaç liraya mal olacak? 48 ay satış süresinin öngörüldüğü proje için 175 milyon liralık bir maliyet hesaplanmış.

Yapının tamamı kullanılır hale geldiğinde Central Balat isimli  projede 2 bin kişinin yaşayacağı belirtiliyor.

Proje 200 konutu geçtiği ve toplu konuta girdiği, bünyesinde de 10 bin metrekarenin üstünde AVM barındırdığı için yasa gereği ÇED sürecini tamamlaması gerekiyor.

Bu amaçla hazırlanan ÇED başvuru dosyası Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önceki gün Valiliğe yapılan başvuruyu kabul ederek ÇED sürecini resmen başlattığını duyurdu. 2 vardiya halinde 450 kişinin çalışacağı inşaat tamamlandığında Mudanya Yolu üstünde bambaşka bir görüntü ortaya çıkacak.

Çevre Yolu bağlantıları, Hızlı Tren ana istasyonu, BUDO, İDO bağlantılı İstanbul ulaşımı vb. gibi özellikler düşünüldüğünde projenin şimdiden Bursa'ya değer katacağını söyleyebiliriz. Ancak bu büyüklükteki bir inşaat projesinin yasal izin süreçlerini aşması gerekiyor.

⇒Yazının tamamı için tıklayın...



Anahtar Kelimeler: Bursa'ya 45 katlı rezidans
  • Çarşamba 22.1 ° / 11.2 ° false
  • Perşembe 26.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cuma 29.3 ° / 14.5 ° Güneşli