Bursa Şehir Hastanesi'nde boşalan suyun sebebi belli oldu

Bursa Şehir Hastanesi

Bursa'da ileri teknolojiyle donatılarak iki hafta önce hizmete açılan Şehir Hastanesi'nde, personelin çalıştığı sırada tavandan yoğun şekilde boşalan suyun sebebi belli oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan açıklamaya göre, ‘Bursa'da yeni inşa edilen Şehir Hastanesi'ni su bastı' şeklinde yayılan haberlere konu olayın sorumsuz bir hasta tarafından atılan bebek bezinin boruları tıkamasından kaynaklandığı bildirildi.

Açıklamada, 'Bursa Şehir Hastanesi'nde 24.07.2019 tarihinde B1 katı HBYS ofis alanının tavanında oluşan su akıntısı ile ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. C Blok Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin pis su borularından bebek bezi ve benzeri maddelerin atılması neticesinde rögarın tıkandığı ve suyun geri itmesi sebebiyle de anılan ofis üzerinden geçen boruya ait dirseğin patladığı tespit edilmiştir.

Olayla ilgili teknik ekipler tarafından patlayan dirsek değiştirilmiştir. Böylelikle her şey normal akışına dönmüştür. Bu su akıntısı sonucunda hiç bir tıbbi cihaz ve alanda aksaklık yaşanmamış ve sağlık hizmeti kesintisiz devam etmiştir' denildi. 



  • Salı 33.7 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 34.3 ° / 15.1 ° Güneşli