Bursa Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor! Aynı çatıda 6 hastane

Bursa Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor! Aynı çatıda 6 hastane

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, kapılarını hizmete açmak için gün sayan Bursa Şehir Hastanesi'nden kapatılacağı konuşulan kentteki mevcut hastanelerin merak edilenlerini anlattı.

Olay Gazetesi'nden Derya Demir'in haberine göre;

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan AkanAkan, ‘Hastane kapatma derdimiz yok. Şehir Hastanesi açıldıktan sonra ihtiyaç duyulan yerler devam edecek. Duyulmayan yerleri de kapatmayıp farklı fonksiyonlar yükleyeceğiz” dedi.

Kısa bir süre içerisinde hizmete girecek olan Şehir Hastanesi'nde son rötuşlar yapılıyor. 800 bin metre kare alan üzerine kurulan Şehir Hastanesi, Genel Hastane, Onkoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşacak.

Toplamda bin 355 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede, 369 poliklinik ve 45  de ameliyathane hizmet verecek. 2 bin araçlık otoparka sahip hastanede refakatçiler için de spor tesisleri, yürüyüş yolları ve sosyal donatı alanları yer alıyor. 

SON SİSTEM TEKNOLOJİ

Şehir Hastanesi'nin işleyişi hakkında bilgi veren Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Bölge konumunda olmamız nedeniyle ileri seviyede bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Bu nedenle böyle bir hastane inşa edildi. Bu hastanede en ileri seviyede olan teknoloji ile hizmet vereceğiz. Yanık, ileri derece onkoloji, inme merkezler gibi alanlarımızda son teknoloji ile hizmet verilecek. Şu an binanın son rötuşlarını yapıyoruz. Simülasyonlar yapıyoruz. Her birim kendi ile alakalı süreçleri gözden geçiriyor. Eksiklerimiz tamamlanıp onaylandıktan sonra hastanemiz hizmete açılacak” diye konuştu. 

DEVLETİN HASTANESİ

Hastanenin devletin olduğunun altını çizen Dr. Akan, “Bu binayı finansal açıdan yüklenici firma yaptı ve biz 25 yıllığına kiraladık. 25 yılın sonunda hastane tamamen bu haliyle devlete verilecek. Hasta garantisi diye bir şey söz konusu değil. Burada her şeyi devlet hastanesinin iş ve işlemlerine göre yürüteceğiz.  Dolayısıyla yap işlet devret modeli yapmadık. Hastanedeki her karar bizden çıkıyor. Bu hastane devlet hastanesi ve her şey ücretsiz” ifadelerini kullandı. 

ULAŞIM ACEMLER'DEN...

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, hastanenin ulaşım açısından elverişli bir konumda olduğunun da altını çiziyor.

Akan, “Çevre yolu üzerinde olduğumuz için doğu ve batıdan vatandaşlar çok rahat ulaşım sağlayacak. Toplu ulaşımla gelecek vatandaşlar için de kentte hangi bölgelere otobüs konulması gerekiyorsa onunla ilgili çalışmalar yapılıyor. İlk etapta Acemler Kavşağı'ndan kısa aralıklarla ringler düzenlenecek ve 15 dakikada hastaneye ulaşım sağlanacak. Özlüce'den de ikinci bir yol çalışması yürütülüyor. En nihayetinde ise Bursaray ile ulaşım sağlanmış olacak” dedi. 

GÜNDE 40 BİN İNSAN...

Akan, Şehir Hasatanesi'ne poliklinikler için günde 11 bin, Acil için de yine günde 2 bin hastanın başvuru yapmasının beklendiğine dikkat çekerek, günlük 40 bine kadar insan sirkülasyonun yaşanacağı  öngörüsünde olduklarını sözlerine ekledi.

Ekonomik ömrünü tamamlamış, güvenlik açısından risk oluşturan hastanelerdeki personellerin de Şehir Hastanesi'ne taşınacağını kaydeden Akan, hastanenin hekim ve personel açısından hiç bir sıkıntısı olmadığını da açıkladı.

ONKOLOJİ HASTANESİ MURADİYE'DE DEVAM

Kapatılacağı konuşulan hastaneler konusuna da açıklık getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Göğüs Hastanesi yıllarca çok güzel hizmet verdi. Ancak deprem ve yangın yönetmeliği açısından uygun olmadığı için o hastanemizi buraya taşıyacağız. Aynı şekilde Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de Şehir Hastanesi'ne transfer edeceğiz. Ali Osman Sönmez Onkoloji ve Bursa  Devlet Hastanesi'nin kapanması ise söz konusu değil. Sadece Onkoloji Hastanesi'ndeki fazla hekimlerin bir kısmını Şehir Hastanesi'ne alarak burada yeni kurduğumuz Onkoloji Hastanesi'nde görevlendireceğiz. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ni kesinlikle kapatmıyoruz ve hiçbir cihazı buraya getirmiyoruz. Oradaki onkoloji hizmetleri aynen yürüyecek, fazla onkoloji hekimlerini Şehir Hastanesi'ne alarak 1 olan onkoloji hastanesi sayısını 2'ye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.  

HASTANE KAPATMA DERDİNDE DEĞİLİZ

Dr. Akan, Bursa Devlet Hastanesi ile ilgili de konuştu. Daha akıllı bir sistem kurmak için uğraş verdiklerini söyleyen Akan, “Devlet Hastanesi'nin etrafında bugünün şartlarında ihtiyaç kalmayan eklentileri temizleyeceğiz, taş binayı ortaya çıkaracağız. Çünkü orada depreme dayanıksız binalar var. Onları bir an önce boşaltmamız gerekiyor. Yani sonuç olarak Ali Osman Sönmez ve Onkoloji Hastanesi ile Bursa Devlet Hastanelerini bütünleştirip hizmete sunacağız. O binaları uzun vadede muhafaza edeceğiz ve tadilatlarını yapıp orta büyüklükte bir hastane halinde nitelikli bir hale getireceğiz. Hastane kapatma derdinde değiliz. Şehir Hastanesi açıldıktan sonra ihtiyaç duyulan yerler devam edecek duyulmayan yerleri de kapatmayıp farklı fonksiyon yükleceğiz. Daha akıllı bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Semt polikliniklerine ihtiyaç varsa kalacak, yoksa başka fonksiyon yükleyeceğiz” diye konuştu. 

YENİ SAĞLIK KURULUŞLARI GELİYOR

Çekirge Devlet Hastanesi'nin de Acemler'deki yeni yerine taşınacağını anlatan Akan, yeni sağlık kuruluşları hizmete hizmete sokulacağını belirterek şunları söyledi:

“Çekirge Devlet Hastanesi, yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ne taşınacak. Boşaltılan binanın yerine de başka bir sağlık kuruluşu yapacağız. Yıldırım'da yolun altına da 500 yataklı bir hastane planlıyoruz. 2020 yılında bu yatırımlarımızın hepsi tamamlanmış olacak. Askeri Hastane'nin de kapatılması söz konusu değil. Aynı şekilde yerinde hizmet verecek. Eski Yüksek İhtisas Hastanesi'nin yıkılan yerinin bir kısmına sağlıklı yaşam merkezi yaptık. Kalan kısmını da sağlık için kullanacağız. En kötü ihtimalle Yıldırım'daki hastaneyi buraya inşa edeceğiz. Yani, bizim hastane kapatmaya değil yenilerini yapmaya ihtiyacımız var. Çünkü Bursa çabuk büyüyor.”