Bursa Ortodonti

Bursa Ortodonti

Dişlerin diş kemikleri üzerinde sağlıklı ve düzgün şekilde yerleşmesinin teşhis ve tedavilerini kapsayan ortodonti diş hekimliğinin bir dalıdır.

Ortodonti kelimesi Yunanca ortho ve odons kelimelerinin birleşimidir. Ortho diş anlamına gelirken odons düzgün anlamına gelmektedir. Diş, çene ve yüz bölgesinde meydana gelen bozuklar ortodonti tedavi yöntemleriyle düzeltilmektedir. Ortodonti tedavileri estetik fonksiyon taşırken gülme, çiğneme, ısırma gibi eylemlerin sağlıklı şekilde gerçekleşmesini sağlayan tedavilerdir. Dişlerdeki bozuklukların niteliğine göre tedavi süreçleri belirlenmektedir. Genel olarak ortodonti tedavilerinde diş teli kullanılmaktadır. Artık günümüzde klasik diş teli tedavilerinin yanında görünmeyen diş telleri ve şeffaf plaklar gibi seçenekler de bulunmaktadır. Bu yeni tedavi yöntemleri ile estetik kaygılar taşıyan hastalar için oldukça etkili çözümlerdir. Bursa ortodonti hizmetlerimiz arasında gelişmiş tedavi yöntemleri bulunmaktadır

Ortodonti de Gelişmiş Tedavi Yöntemleri

Ortodonti tedavisi denilince akla ilk gelen şey diş telleridir. Diş teli kullanmak estetik açıdan insanları her zaman rahatsız etmiştir. Gelişmiş ortodonti tedavi yöntemleri ise diş teli tedavisinde şeffaf ve görünmez diş teli tedavi yöntemleri ile artık diş tellerinin fark edilmesi zorlaşmaktadır.  Bunun yanında diş teli kullanmadan İnvisalign şeffaf plaklar kullanılarak tedavi yapılabilmektedir. Dışarıdan bakıldığında görülmeyen şeffaf plaklar diş tellerine göre çok daha konforludur. Lingual ortodontide ise diş telleri ön yüzeylere değil arka yüzeye takılır. Ve böylece dişlerin ön yüzeyinde diş teli görünmez. Porselen braketler ise diş renginde ya da şeffaf diş teli olarak düşünebilir. Dışarıdan fark edilmeden ortodonti tedavisi görmenin farklı yolları bulunmaktadır. Bursa ortodonti tedavi yöntemlerimiz arasında dışarıdan belli olmayan diş teli seçenekleri vardır.

Ortodonti Tedavisi Neden Gereklidir

Ortodonti tedavisi sadece estetik kaygıyla gerçekleştirilen bir tedavi değildir. Sağlıklı diş ve çene yapısına sahip olmak için gerekli olan tedavidir. Tedavi edilmeyen diş bozuklukları ileride çok daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Ortodonti tedavisi tüm yüz yapısını etkileyecek bozuklukların ilerlemesini önler. Sağlıklı dişlerle çiğneme, ısırma zorlukları yaşanmaz. Diş bozukluklarının düzelmesi estetik açıdan da büyük fark yaratır. Çarpık dişler, seyrek dişler, sıkışık dişer ortodonti tedavisi ile düzeltilebilmektedir. Bursa ortodonti kliniğimiz sağlıklı gülüşlere kavuşmanız için gelişmiş tedavi yöntemleri sunmaktadır. Alanında deneyimli Ortodontist Bursa hekimleri ile en iyi tedavi almanız için çalışıyoruz.

Ortodonti tedavisi sağlıklı diş ve çene yapısına sahip olmanızı sağlarken estetik olarak da düzgün dişlere kavuşmanızı sağlar.



Anahtar Kelimeler: Bursa Ortodonti
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli