'Bursa Hızlı Tren'de önemli gelişme

Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması için gerekli olan ödenek, dış kaynaklı kredilerden sağlanacak.

Temeli 23 Aralık 2012'de atılan ve 2015 yılında bitirileceği sözü verilen Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi henüz tamamlanamamıştı. Ancak önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla hızlı tren konusunda adım atılacak.

Konuyla ilgili detayları OLAY Gazetesi yazarı, Mustafa Özdal'ın köşesine taşıdı.

Yılmaz'ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Hızlı trene kaynak bulundu: Dış kaynaklı kredi

Temeli 23 Aralık 2012'de atılan ve 2015 yılında bitirileceği sözü verilen Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi henüz tamamlanamadı.

Bazı iktidar yetkilileri coğrafi gerekçeleri öne sürseler de temel neden ödenek bulunamayışı.

Yani Bursa'ya hızlı tren maddi kaynak bulunamadığı için gelemiyor.

Ne var ki ekim ayında hızlı trenle ilgili önemli bir gelişme yaşanmıştı.

AK Parti'nin Kızılcıhamam Kampı'nda, Genel Merkez Hukuki ve Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Tunçak'ın girişimleriyle, Bursa Milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Refik Özen, Zafer Işık, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile biraraya gelmişti.

Görüşmenin ana konusu hızlı trendi.

Görüşmeye dair bilgi aktarımı yapan Zafer Işık, Albayrak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla hızlı tren konusunda adım atacağını söylemişti.

Peki son gelişme ne?

Gelişme şu:

Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması için gerekli olan ödenek, dış kaynaklı kredilerden sağlanacak.

Bir başka ifadeyle, hızlı tren için gerekli olan ödenek düşük faizli dış kredilerle sağlanacak.

Haberi AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'e teyit ettirdim.


Dün konuştuğumda şunları söyledi Esgin:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren gibi büyük projeleri tamamlamak için başlattığı çalışmanın son aşamasına geldi. Sizin de yazdığınız gibi Kızılcıhamam Kampı'nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile biraraya gelmiştik. Bu görüşmede Bakan Albayrak, hızlı trenin tamamlanması için finansman sözü vermişti. Ben daha sonra Sırbistan gezisinde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Turan Cahit ile görüşerek, Bursalılar olarak hızlı tren konusunda hassas olduğumuzu bildirdim. Hızlı trenin geri kalan kısmını karşılayacak kaynak konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı son aşamaya geldi. Kaynak, dış kredilerden sağlanacak.”



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli