Bursa Hayvanat Bahçesi'ne gergedan, fil ve kırmızı panda geliyor

Bursa Hayvanat Bahçesi

Türkiye'nin en önemli hayvanat bahçelerinden biri Bursa Hayvanat Bahçesi'nde 120 türde 1200 hayvan yaşıyor. Son sakinler olarak katılan penguenler ve fok balıkları büyük ilgi görüyor. Bursa Zoo Genel Koordinatörü Erdem Saker yıl sonunda gergedanlar, önümüzdeki yıl da fil, kırmızı panda ve antilopların geleceğini söyledi.

Olay Gazetesinden Ahmet Emin Yılmaz'ın yazısına göre;  dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa Zoo Genel Koordinatörü Erdem Saker, hayvanat bahçesinin yeni sakinlerini beklediğini belirterek, 'Anlaşmalarımızı yaptık, yıl sonunda gergedanlarımız olacak. Önümüzdeki yıl da fillerimiz gelecek. Fillerle birlikte kırmızı panda ve antilop da gelecek' dedi.

5 gergedan, 7 fil 

Saker; 'Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği’yle yaptığımız anlaşma gereği, 5 gergedandan önce 2’si gelecek. 7 filin de önce 2’sini teslim alacağız. Hepsinin yerlerini şimdiden hazırladık.”

Afrika penguenleri iklim koşullarımıza tamamen uyumlu

Hayvanat bahçesinin yeni konukları penguenlerle de ilgili bilgi veren Saker, iki tür penguen  olduğunu belirterek, Kutup Penguenleri’ni herkes biliyor. Ama bizim iklim koşullarımızda yaşayamazlar. Hele bu sıcağa hiç gelemezler. Bunlar Afrika Penguenleri ve iklim koşullarımıza tamamen uyumlular.”

Ahmet Emin Yılmaz'ın yazısının tamamı için tıklayın...



  • Cumartesi 31.5 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazar 30 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.8 ° Güneşli