'Bursa Emniyeti'nin yeni müdürü kim olacak? Tacettin Aslan...

1 ay önce Osman Ak'ın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Daire Başkanı olarak atanmasıyla boşalan İl Emniyet Müdürlüğü koltuğuna kimin geleceği belli oldu... Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacet

Osman Ak 1 ay önce emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde daire Başkanı atandı ve Ankara’ya gitti. Yerine resmi atama yapılmadı, ama kimin geleceği belli oldu.

Değişiklik yaşanmazsa Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan yeni Emniyet Müdürü olarak geliyor. Aslan 1999-2002 arası Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olarak Bursa’da görev yapmıştı…

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Yılmaz'ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Eski bir tanıdık: Emniyet’in yeni Müdürü Diyarbakır’dan geliyor

Ankara’dan kulağımıza gelenlere göre, anılan isimlerden biri son günlerde öne çıktı: Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan.

Aslan’ın iki yönden Bursa ile bağlantısı var.

Birincisi…

1999-2002 yılları arasında, önce Aydın Genç, sonra da Reşat Altay döneminde Emniyet Amiri rütbesiyle Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. O dönemin Güvenlik Şube Müdürü ise Naci Kuru’ydu.

İkincisi…

Tacettin Aslan aslen Kırklareli Babaeski doğumlu, fakat eşi İnegöllü,  o bakımdan Bursa ile aile bağlantısı da var.

Şu sıralar…

Ankara bürokrasisi İstanbul seçimine odaklandığı için atamaya ilişkin karar henüz ilgili ve yetkili makamlarda verilmedi. Muhtemelen bayramdan sonra yeni bir kararnameyle atamanın yapılması bekleniyor.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false