Bursa Emniyet Müdürü'nden velilere mektuplu uyarı

Bursa Emniyet Müdürü

Emniyet Müdürü Osman Ak, öğrenci velilerine güvenli eğitim için mektup gönderdi: Çocuklarınızı tenha parklar, yollar ve yerlerden uzak tutun.

 Bursa'da huzur ve vatandaşın can güvenliğine büyük önem veren Emniyet Müdürü Osman Ak, 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla velilere hitaben mektup yazdı.

Mektup, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince okullara dağıtıldı. Velilere ulaştırılan mektupta, 'Emniyet teşkilatı olarak çocuklarımızın eğitim-öğretimini güven ve huzur içerisinde almalarını sağlamak için üzerimize düşen görevin şuurundayız. Çocuklarımızın evlerinden okullarına gidişlerine, okul çevrelerinde ve okuldan çıktıktan sonra da tekrar evlerine dönüşlerine kadar olan güzergahta her türlü tedbiri almış bulunuyoruz' denildi. Ak, ailelerden çocukların tenha parklarda ve yollarda dolaşmamasını da isteyerek mektubunda şu sözlere yer verdi: 'Çocuğunuzun arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olunuz. Çocuğunuza kendisini tehlikede hissettiği anda polisten ya da öğretmeninden yardım istemesi gerektiğini öğretiniz. Kişisel bilgilerini kimseye vermemesi gerektiğini söyleyiniz. Her ne sebeple olursa olsun anne ve babasının izini olmadan hiçbir araca binmemesi gerektiğini hatırlatın. Çocuğunuz evden çıktıktan sonra nereye gittiğini ve kimlerle zaman geçirdiğini takip edin.'



  • Cumartesi 31 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.3 ° / 14 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli