Bursa'da vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor

Bursa

Bursa ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Meydana gelen vatandaşlardan 55 yaşındaki Ramize Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailecek bu vatan için canlarını verebileceklerini söyledi.

Demokrasi için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Kurt, ''Şehitlerimiz için biz buradayız. Onlar bizim evlatlarımız. Biz onlardan asla vazgeçemeyiz. İlk günden beri meydanlardayız. FETÖ bu millete bunun hesabını verecek.' diye konuştu.

Ramize Kurt'un eşi Şükrü Kurt da darbe girişiminde bulunan zalimlere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirtti.

İdam cezasının gelmesi gerektiğini söyleyen Kurt, ''Eğer bu zalimler idamla cezalandırılmazsa, bunlar bizim torunlarımızı asar. 1960 darbelerini babam bana anlatırdı. O zaman kimsenin haberi olmadan dört vatandaşımız Yassıada'da asılmış. Onlar bugünkü Türkiye'yi, 1960 Türkiye'si ile karıştırdılar. Onlar Çanakkale'nin ruhunu da unuttular. Eğer bunların cezası verilmezse Allah da affetmez.'' dedi.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false