Bursa'da trafikle mücadeleye yeni alternatif: 3 ilçenin 4 bölgesinde...

Bursa

Fotoğraf: Örnek proje görüntüsü / Arşiv

Burulaş tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı, ulaşım önceliğini yaya olarak belirlerken, bisiklet kullanımını teşvik ediyor.  Öncelikle de bisiklet yolları ile Bursaray istasyonları ve tramvay duraklarına bisiklet parkları yapılmasını öngörüyor.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, trafikle mücadelede uygulanacak yeni alternatifleri okurlarıyla paylaştı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında şehir içi ulaşım aracı kabul edilen bisiklet kullanımını geliştirmeye yönelik ilk adımlar atılıyor.

Başkan Altepe'nin talimatıyla ilk etapta coğrafi yapısı uygun olan Nilüfer'in Altınşehir, Ertuğrul, Özlüce, Yüzüncüyıl mahalleleriyle üniversite içine ve Kampus-Görükle arasına bisiklet yolu yapılacak.

Gürsu ve Kestel de plan kapsamında...

Ahmet Emin Yılmaz'ın yazısı şöyle:

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başlattığı çalışmanın ilk planlamaları ortaya çıktı.

Bisiklet kullanımına uygun olan bölgeler olarak Nilüfer, Gürsu ve Kestel ilçeleri plan önceliği olarak ele alındı.

Nilüfer'de Altınşehir, Ertuğrul, Özlüce, Yüzüncüyıl mahallelerinde mevcut bisiklet yollarının Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın yayınladığı Şehir İçi Bisiklet Yolları Kılavuzu'na uygun hale getirilmesi, eksik yerlerin de tamamlanması, uyarı tabela ve sinyalizasyon konulması kararı alındı.

Yine Nilüfer ilçesindeki yoğunluk bölgeleri arasında yer alan Uludağ Üniversitesi ile Görükle de bisiklet kullanımının geliştirileceği bölgeler kapsamına girdi.

Bu amaçla hem üniversite içine, hem Kampus-Görükle arasına bisiklet yolu yapılacak.

Diğer yandan kentin Doğu bölgesinde yer alan ve düz arazi yapısı nedeniyle bisiklet kullanımına uygun olan Gürsu ve Kestel de bisiklet planında yer aldı.

Nilüfer ilçesinde belirlenen hedef bölgelerde bisiklet için altyapı uygun. Bu yolları ve parkları geliştirme programına alan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da Gürsu ve Kestel için planlama çalışmalarına başladı.

Raylı sisteme bisikletle ulaşım için hazırlık

Bisikletin kent içi ulaşım aracı haline gelmesi için hazırlanan Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı hedefleri arasında raylı sisteme ulaşım hedefi önemli.

Çünkü trafiği azaltıp toplu taşımayı teşvik etmenin yolu raylı sistem. Bunun için de, Büyükşehir Belediyesicoğrafi yapısı uygun Nilüfer, Gürsu ve Kestel'de hedef bölgelerde Bursaray istasyonlarına bisiklet parkları oluşturmak üzere yeni projeler hazırlıyor.

Aynı şekilde istasyonlarda mevcut bisiklet parkları da elden geçirilip yenilenecek.

⇒Yazının tamamı için tıklayın...



  • Cumartesi 31.5 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazar 30 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.8 ° Güneşli