Bursa'da olta balıkçılığı için 5 harika mekan

Bursa

Olta balıkçılığı günümüzde orta yaş civarında insanların en çok uğraştığı sporlardan birisi olarak bilinmektedir.

Bursa'da bu konuda oldukça zengin bir şehir olmakla beraber, yaşayanlarına mekan olarak birçok seçenek sunmaktadır.

Bizler de bu seçeneklerden birkaçını sizler için derledik..

İyi seyirler...

Sıralama karışıktır…

Misiköyü - Dağyenice Göleti

Parkurun başlangıç noktası olan Gümüştepe Mahallesi, bilinen adıyla Misiköyü şehir merkezinden 12 kilometre uzaklıkta, Nilüfer ilçesinden başlayan Orhaneli-Keles karayolunun 3. kilometresindedir.

8 kilometre uzunluğundaki parkur Misi Köyü meydanındaki kahvelerinden ardından başlar ve Dere Sokak-İpekyolu Sokak bağlantısıyla bir yay çizerek kuzeye ve sonrasında güneybatıya yükselerek devam eder. Viraj çıkışından 10 m. sonra sağa dönen stabilize yol takip edilir.

Yaklaşık 300 mt. Misi-Dağyenice arasındaki asfalt üzerinde ilerleyen parkur daha sonra sola döner ve orman içinden geçerek 1.6 kilometre sonra Dağyenice köyü girişine bağlanır. Dağyenice göleti tabelasından sola dönüldüğünde 750 mt.lik bir yürüyüş sonrasında Dağyenice köyü meydanına varılır.

Parkurun ikinci bölümüne Dağyenice Camii solundaki sokaktan girilir. Tabela ve kırmızı-beyaz renklerde işaretlenmiş olan yolda tarla yolları fazla olduğundan işaretlere dikkat edilmelidir. 2.5 kilometrelik yürüyüşten sonra ormanlık alan giren yol 1 kilometre daha devam eder ve Dağyenice göletinin batısında sonlanır.

Bursa'nın termal turizm merkezi olması amacıyla altyapı çalışmaları yapılan Dağyenice göleti hafta sonları piknikçiler tarafından tercih edilir. Gölet etrafında yürüyüş yolu, piknik alanı, otopark ve tuvaletler mevcuttur.

Ericek Göleti

Katırlı dağlarının eteklerinde kurulu Ericek Köyü Gürsu ilçesine 19 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden 12 kilometre uzaklıkta, Ankara yolu istikametinden ulaşılan Gürsu ilçe merkezinden başlayan yol, Hasanköy'den geçip İğdir tüneli üzerinden 15 kilometre sonra Dışkaya köyüne ulaşır.

Dışkaya-Ericek köyü arası 4 kilometredir. Bir dağ köyü olan Ericek köyünde caminin bulunduğu meydandan başlayan gölet yolu yaklaşık 3 kilometre sonra Ericek göletine ulaşır.

Sulama amacıyla yapılan ve çevresindeki doğal güzelliğiyle piknikçiler dışında fotoğrafçıların da ilgisini çeken Ericek göletinde olta balıkçılığı da yapılmaktadır.

Gürsu Belediyesinde festival alanı olarak belirlenen Ericek göleti etrafında bulunan piknik alanında her yıl Mayıs ayının son haftası geleneksel olarak Hıdırellez şenlikleriyle birlikte pilav günü düzenlenmektedir.

Keles Baraklı Göleti

Uludağ'ın güneyindeki dağ ilçesi Keles'e bağlı Baraklı köyü Bursa'ya 50 kilometre uzaklıktadır. Nilüfer ilçesinde Orhaneli-Keles kavşağından sola dönen yol, Misi ve Doğancı köylerini geçtikten sonra 13. kilometrede Doğancı Barajı mevkiinde sola Keles yönüne devam eder.

6 kilometre boyunca Doğancı Baraj gölüne paralel ilerleyen yol Çaybaşı köyü içinden geçerek Baraklı köyüne ulaşır. Gölet yoluna Çatak Mahallesinden girilir. Çatak deresine paralel olarak ilerleyen yol 4. kilometre sonra Çatak orman deposundan sola dönerek devam eder.

Çiçek bahçeleri arasından geçen stabilize yol 3 kilometre sonra tepe üstünden sağa dönerek Baraklı göletine iner. Baraklı köyünün sulama ihtiyacı amacıyla yaptırılan Karaağaç göleti çevresi çam ormanı ve çilek bahçeleri ile çevrilir. Doğaseverlerin çadırlı kamp ve olta balıkçılığı amacıyla tercih ettikleri gölet, Uludağ'ın güney sırtlarına bakar. Baraklı köyü içinden başlayan bu parkurun gölet çevresindeki kamp alanına kadar olan mesafesi 7.5 kilometredir.

Keles Gököz Göleti Ve Maremşah Yaylası

Bursa şehir merkezinden 57 kilometre uzaklıktaki Gököz köyü, Keles ilçe merkezine 4 kilometre mesafede yer alır. Gököz göleti ve Maremşah yaylasına ulaşan iki yol vardır.

Karayolunun 57. kilometresinden sağa Gököz köyüne dönen asfalt yol köy içinde Maremşah yaylası istikametine yönelir ve 1.5 kilometre sonra Gököz göleti kıyısına iner. Köy içine uğramayan ikinci yol ise Gököz köyü sapağını 1.7 kilometre geçtikten sonraki Delice köyü ayrımıdır. Buradan sağa dönen asfalt yol 4. Kilometre sonra Gököz göleti kıyısına ulaşır.

Olta balıkçılığının yanı sıra doğa fotoğrafçılarınca da tercih edilen Gököz göletinin bulunduğu geniş alan köy şenliklerinin yapıldığı Maremşah yaylasıdır. Yaylada piknik alanı ve çocuk oyun parkı bulunmaktadır.

Gölbaşı Göleti

Bursa’nın Kestel ilçesi sınırlarında bulunan Gölbaşı göleti şehir merkezine 23 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden Ankara yolu istikametine giden yol, Kestel ilçesini geçtikten sonra Gölbaşı mevkiinde, Turanköy rampası başındaki menfezde sağa, Dudaklı köyü istikametine döner. Menfezden karşıya geçtikten sonra minibüs durağının arkasından Dudaklı köyüne giden yolun başından sağa, Çınarlıyol istikametine dönülür. 300 metre sonra Çınarlıyol’a sapmadan düz gidildiğinde Gölbaşı Göletine varılır.

1933 yılında yapılan Gölbaşı sulama göleti uzun yıllar olta balıkçılarının gözde mekanlarının başında gelmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mesire alanı yapmak amacıyla çalışmalar yaptığı Gölbaşı göleti balık yetiştiriciliği amacıyla da kullanılıyordu.

İçerik konusunda bursayikesfet.com sitesinden yararlanılmıştır.



  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.3 ° / 1.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.8 ° / 0.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu