Bursa'da minibüsçüler tuvalet yüzünden ayaklandı

Bursa

Bursa’da yıkılan minibüs durağında tuvalet yüzünden şoför ve zabıtalar arasında kavga çıkınca polis müdahale etti.

Çirişhane'de yıkım kararı verilen minibüs durağına giden belediye ekipleri, esnafın tepkisiyle karşılaştı. Kısa süren gerginliğin ardından durak binasındaki eşyalar belediye ekiplerince boşaltıldıktan sonra dozerlerle yıkım başlatıldı. Durağın yıkımını minibüsçüler sessizce izledi. İş makinesi minibüs durağının yanında bulunan tuvaleti de yıkınca ortalık karıştı.

'Tuvaletin yıkılmayacağına söz vermiştiniz, neden yıktınız?' diyen minibüsçüler ekiplere büyük tepki gösterdi. 'İhtiyacımızı nerede gidereceğiz' diyen şoförler, zabıta ve iş makinesine saldırdı. Çıkan kavgası polis güçlükle ayırdı. Olaylarda şans eseri kimse yara almadı.

Çirişhane Minibüs Durağı Başkanı Cahit Kaya, 'Bize iyi bir yer verileceği, mağdur edilmeyeceğimiz söylendi. Yeni yer gösterilmeden durağımızla birlikte tuvaletimiz de yıkıldı. 26 minibüs şoförünün şu anda tuvalete gidecek bir yeri bile yok. Yetkililerden yardım bekliyor, gerekenin en kısa sürede yapılmasını istiyoruz' diye konuştu.

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı Mustafa Süleyman da, 'Bu insanları sokağa attılar, tuvaletleri yok. Karşıda 400-450 bin liralık siteler var, bu insanlar oraya dönüp de mi tuvaletlerini yapsınlar' dedi. 



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false