Bursa'da eşsiz manzaralar sunan seyir noktaları

Bursa

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Türkiye'nin 4. büyük şehri Bursa, aynı zamanda yaşayanlarına ve misafirlerine harika seyir noktaları sunuyor.

Bu noktalardan yeri geliyor rüzgarı, yeri geliyor kuş seslerini dinliyoruz.

Bulutların içinde kollarımızı açıyoruz, metrelerce yüksekten dökülen suyu izliyoruz..

İşte Bursa'nın harika seyir noktalarından bazıları.. 

ULUDAĞ BAKACAK

Uludağ’ın en fazla ziyaret edilen noktalarından biri olan Bakacak, Hem Bursa’yı seyretmek hem de dağ yamaçlarını ve kenti fotoğraflama konusunda eşsiz bir konumda.

Osmanlı İmparatorluğu dö­neminde Ramazan ayının başlangıcının ateş yakılarak duyurulduğu bu noktada ayrıca eski Radyolink istasyonu da bulunmakta.

Bakacak seyir noktası Bursa, Marmara de­nizi ile Uluabat gölü manzarasının seyre­dilebileceği ve araçla ulaşılabilen en uç noktadadır.

Bu mevkide Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir seyir terası ve çevre düzenlemesi yapılmıştır.

Nasıl gidilir?

Bakacak Uludağ Oteller Bölgesi'ne 5 km mesafe uzaklıkta olup, Uludağ'a çıkış aşamasında teleferiği tercih edebilirsiniz.

KÜREKLİDERE ŞELALESİ 

Bursa'dan Kürekli Şelalesi'ne ulaşmak için iki ayrı yol kullanılır. Birincisi Kent Ormanı içinden, ikincisi ise Derekızık - Saitabat yolundandır.

Kürekli şelalesine ulaşan orman içi patika başlangıcı, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktadır. Ankara yolu üzerinde, Otosansit'i geçtikten sonra Cumalıkızık köyü kavşağından sağa, güneye dönen asfalt yol, mezarlıktan sola dönerek 5 kilometre devam eder. Bu yolda tabelalar takip edildiğinde şelalenin Hamamlıkızık sınırlarında bulunan başlangıç patikasına ulaşılır. Burası aynı zamanda Kent Ormanı girişidir. Dere boyunca oluşturulmuş patikadan yüründüğünde orta zorlukta olan parkur 2 kilometre sonra Şelaleye varır.Şelaleyi ulaşmak için kullanılan ikinci yol ise Derekızık-Saitabat arasında bulunan araç yoludur. Kestel kavşağından sağa dönen yol, Çimento fabrikası yanından Derekızık köyüne çıkar. Derekızık'ta köprüyü geçip sola dönülür ve Saitabat şelalesine 1 kilometre kala Ören Mahallesi tabelasından sağa sapılır.

Uludağ yamaçlarına tırmanan 2.5 kilometre uzunluğundaki toprak yol yön levhaları takip edildiğinde Kürekli Şelalesinin görülebildiği bir seyir terası, çeşme ve bankların bulunduğu noktaya 100 mt. kala sona erer. Küreklidere Uludağ'da eski volfram madeninin doğusundan 1850 mt. rakımdan akmaya başlar. Aynı adı taşıyan kanyon boyunca akan sular sarp arazi nedeniyle birçok yerde irili ufaklı şelale meydana getirir. Kürekli şelalesi yaklaşık 80 mt. yükseklikten dökülür.

AKÇALAR- FADILLI YAMAÇ PARAŞÜTÜ 

Nilüfer Belediyesi'nin Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü işbirliği ile Akçalar-Fadıllı'da kurduğu yamaç paraşütü eğitim tesisleri Bursa şehir merkezine 38 kilometre uzaklıktadır.

Bursa-İzmir karayolunun 26. kilometresindeki Başköy ayrımından sola dönen yol Başköy-Akçalar köyünü geçip Fadıllı köyü istikametinde ilerler. Fadıllı köyüne 500 metre kala solda Havacılık Festival alanı tabelasından sola dönülür.

Yamaç paraşütü kalkış pistinin bulunduğu tepe bu noktadan itibaren 2.5 kilometredir. 250 metre rakımdaki yamaç paraşütü eğitim tesisleri Uluabat gölüne hakim bir tepede kurulmuştur.

Yamaç paraşütü uçuşlarının yapıldığı alanda aynı zamanda havacılık kurslarının açıldığı Akçalar-Fadıllı Yamaç paraşütü tesisleri Gürsu Dışkaya’dan sonraki en popüler alandır.

İçerik konusunda bursayikesfet.com sitesinden yararlanılmıştır.