Bursa'da bir harika! Misiköyü - Dağyenice Göleti

Bursa

Parkurun başlangıç noktası olan Gümüştepe Mahallesi, bilinen adıyla Misiköyü şehir merkezinden 12 kilometre uzaklıkta, Nilüfer ilçesinden başlayan Orhaneli-Keles karayolunun 3. kilometresindedir. 8

8 kilometre uzunluğundaki parkur Misi Köyü meydanındaki kahvelerinden ardından başlar ve Dere Sokak-İpekyolu Sokak bağlantısıyla bir yay çizerek kuzeye ve sonrasında güneybatıya yükselerek devam eder.

Viraj çıkışından 10 m. sonra sağa dönen stabilize yol takip edilir. Yaklaşık 300 mt. Misi-Dağyenice arasındaki asfalt üzerinde ilerleyen parkur daha sonra sola döner ve orman içinden geçerek 1.6 kilometre sonra Dağyenice köyü girişine bağlanır.

Dağyenice göleti tabelasından sola dönüldüğünde 750 mt.lik bir yürüyüş sonrasında Dağyenice köyü meydanına varılır. Parkurun ikinci bölümüne Dağyenice Camii solundaki sokaktan girilir.

Tabela ve kırmızı-beyaz renklerde işaretlenmiş olan yolda tarla yolları fazla olduğundan işaretlere dikkat edilmelidir.

2.5 kilometrelik yürüyüşten sonra ormanlık alan giren yol 1 kilometre daha devam eder ve Dağyenice göletinin batısında sonlanır. Bursa'nın termal turizm merkezi olması amacıyla altyapı çalışmaları yapılan Dağyenice göleti hafta sonları piknikçiler tarafından tercih edilir. Gölet etrafında yürüyüş yolu, piknik alanı, otopark ve tuvaletler mevcuttur.

Kaynak: bursayikesfet.com



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli