Bursa'da 29 Ekim çoşkusu (Fotogaleri)

Bursa

Bursa’da Cumhuriyet’in 94. yıldönümü törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bursa'daki Atatürk Caddesinde tören düzenlendi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Heykel Tarihi Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Etkinlikler, Heykel'deki törenle devam etti. Törende Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç törene katılanların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Küçük, cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünü büyük bir onurla, coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Küçük, cumhuriyetin tarihte bir rejim değişikliğinin adı olmadığını dile getirerek, şunları belirtti:

'Varlık ve yokluk mücadelesinden zaferle çıkmış bir milletin geleceğini teminat altına alan rejimin adıdır cumhuriyet. En kötü anda bile milletine olan inancını yitirmeyen, destansı bir mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun değerli silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Onların huzurunda tazimle eğiliyorum.'

Küçük'ün konuşmasının ardından Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri Yakup Kaan Seçkin ve Eliz Kurt şiir okudu. Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Tahtakıran Kılıçkalkan ekibi gösteri sundu ardından tören geçişi düzenlendi.

Etkinlikler protokol ve vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Zafer Meydanı'na kadar 'Cumhuriyet Alayı' yürüyüşü gerçekleştirmesiyle tamamlandı. 

Törende geçtiğimiz hafta istifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yerine Başkanvekili Atilla Ödünç (Sağda) katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bursa'daki Atatürk Caddesinde tören düzenlendi.



  • Cumartesi 31.5 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazar 30 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.8 ° Güneşli