Bozbey rotayı Büyükşehir’e çevirdi!..

Bozbey rotayı Büyükşehir’e çevirdi!..

“Nilüfer’de tam 5 dönem belediye başkanlığı yaparak bir rekora imza atan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye başkan adayı olarak mı seçimlere girecek yoksa Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak mı?”

 Konuyla ilgili son gelişmeleri Cennet Cankılıç, www.havadis16.com'daki köşesinde okurlarıyla paylaştı.

Cankılıç'ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Bozbey rotayı Büyükşehir’e çevirdi!..

Dün sabah Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çat kapı kahve içimlik uğradım. Uzun zamandır kendisiyle görüşmüyordum, beni görür görmez “AK Parti kulisleri çok hareketli, kimler aday olacak?” oldu.

Ben de kendisine “Başkanım siz bizi bizden daha iyi biliyorsunuz, daha iyi kulisleri takip ediyorsunuz” oldu.

Hakikaten de sonrasında sohbet öyle hızla başlayıp öyle koyulaştı ki bir de baktık 2 saati geçmiş. Kapıda bekleyen bekleyene.

Türkiye’de Gezi olaylarıyla başlayan ve 15 Temmuz olaylarıyla pik yapan sürece dair değerlendirmelerden tutun da Bursa’nın yönetimine kadar…

Yakın siyasi geçmişimizi konuşurken, kimi zaman o söyledi, ben itiraz ettim, ben söyledim o itiraz etti, kimi zaman da orta yolda buluştuk.

Tabii yazılmamak kaydıyla… Ve konu geldi çattı belediye başkan adaylığına. “Aday mısınız?” dedim. Gülerek “nereye?” dedi?  

“Tabii ki Büyükşehir’e!”
Ciddileşti. “Bursa hakikaten kötü yönetilen bir şehir durumunda” diyerek söze başladı ve “Bursa küçük bir alana hapsedildi. İhracatta 2. sırada, ülkeye katma değer sağlayan iş adamı ve sanayicisi var. Nüfusu büyük. İktidara da her dönem destek veren siyasal çoğunluğu var. Ama ne hikmetse hak ettiğini bir türlü alamadı” diyerek bir sürü veri sıraladı.

Ardından da ekledi.

“Bursa’nın bu makûs talihini kırmak gerekiyor. Bu kenti hapsolduğu yerden çıkarıp dünya kentleri ile yarışan bir büyük kent yapmak lazım.” Devam etti: “Biz CHP olarak bir taraftan Nilüfer’de halkımıza belediyecilik hizmeti vermeye çalışırken ki aslolan şu andaki konumumuz gereği bu, diğer taraftan da Bursa için kafa yoruyoruz. Bursa için ne yapabiliriz onu araştırıyor, sorunları ve çözüm önerilerini birlikte değerlendiriyoruz.”

Araya girerek sorumu yineledim. “O halde adaysınız?”  

“Henüz ortada bizim adaylığımızla ilgili net bir gelişme yok. Çünkü daha İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı belli değil. Tüm bunlar bu hafta değil de önümüzdeki hafta içinde PM’de karara bağlanır diye bekliyoruz.”


İşte bu arada gülerek yaptığı ufak ekleme durumu net olarak ortaya koydu: “Yönümüzü Büyükşehir’e çevirdik her an bazı şeyler değişebilir.”

Mustafa Bozbey olarak yürüteceği siyasi kampanyasının misyonunu da belirtti:

“Hiçbir şekilde kimseyi ötekileştirmeden, hiçbir parti adını anmadan, aday arkadaşlarımızı asılsız ve yersiz iddialarla zan altında bırakmadan, çevreyi kirletmeden sadece ve sadece Bursa’ya dair ortaya koyacağımız projelerle yürüteceğimiz bir kampanya olacak.”

Bozbey konuşurken bir konunun altını önemle çizdi:

“Bu seçimler genel değil, yerel seçimler. Adaylar ön planda olacak. Bursa’da özellikle merkezde yaşayan halkımız hangi belediye başkanının ne hizmetler yaptığını gayet iyi biliyor. O yüzden adayların geçmişte yaptığı hizmetlerin ön planda olacağı bir seçim yaşayacağız.”

Son olarak da ekledi:

“Sanki Bursa’da partilerden ziyade isim bazında ikili bir seçim yarışı olacakmış gibi bir durum söz konusu.”

Konuşmalarından da anlaşıldığı gibi siyasetin her an her şey olabilir, dengeler değişebilir ilkesini kenara koyarak baktığımızda Mustafa Bozbey kararını vermiş, rotasını Büyükşehir’e çevirmiş, fiiliyatın resmiyete dönmesini bekliyor



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli