Böylesine hassas dönemde konuşmadan önce iyice düşünmek gerekir

Böylesine hassas dönemde konuşmadan önce iyice düşünmek gerekir

Enhar Güneş'in yazısı...

Biliyorsunuz Türkiye’nin gündemi bu sıralar bir hayli yoğun. Askerimiz İdlib’de operasyonda. Rejim unsurları askerimiz tarafından büyük darbe alıyor. Biz de maalesef şehit veriyoruz. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize de şifa diliyorum. Şehit ailelerine ve milletimize ise sabır diliyorum.

İdlib’deki operasyon, şehitler tepesi, mültecilerin dramı, Erdoğan-Putin görüşmesi derken, biliyorsunuz önceki gün CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un açıklamaları ortalığı toz duman etti.

Mecliste uçan tekmeli kavgalardan, siyasilerin karşılıklı sert açıklamalarına, sosyal medya hesaplarından vatandaşların birbirlerine hakaretlerine kadar varan bir süreç yaşanmaya başladı. 

Ben burada Engin Özkoç’un açıklamalarına yorum yapmayacağım. Sadece şahsi fikrim şudur. Her ne pahasına olursa olsun, kameraların karşısına geçip kimse kimseye hakaret etmemelidir. Hatta bir adım ötesine geçiyorum ve edemez diyorum. Ederse de bunun hukuki sonuçlarına katlanmak durumundadır. 

Ancak Türkiye’de böyle olmuyor. Hemen hakarete karşı hakaretle savunmalar oluyor ve ortam geriliyor. Vatandaş nezdinde de iki arkadaş birbirine bile düşebiliyor. 

Ben bazı CHP’li isimlerle görüşme yaptım... 

Enhar Güneş'in yazısının tamamı için tıklayın...



  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.9 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı