Boğalar kaçtı sahipleri kovaladı

Boğalar kaçtı sahipleri kovaladı

Her Kurban Bayramı'nda haberlere konu olan kaçan boğalar, bu yıl da sahiplerine zor anlar yaşattı.

İstanbul Ataşehir'de kaçan kurbanlık boğa, belediye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından yakalandı. Alınan bilgiye göre, Ahmet Acar kurban satış alanından aldığı boğayı, nakil sırasında elinden kaçırdı. Kaçan boğa, Ataşehir'deki Çamaşırcı Deresi'ne girdi. Haber verilmesi üzerine itfaiye ve Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından uyuşturucu iğneyle sakinleştirilen boğa, kement yardımıyla yakalanarak sahibine teslim edildi. Rize'de de Merkeze bağlı Fatih Mahallesi'nde kesileceği sırada kaçan kurbanlık boğa ortalığı birbirine kattı. Çay bahçesine giren boğa, kendisini yakalamaya çalışanları kovaladı.

İhbar üzerine gelen Rize Belediyesi veteriner ekiplerinin uyuşturucu iğne ile sakinleştirmeye çalıştığı boğa, ip ile yakalamaya çalışan kasaba saldırdı. Boğanın peşinden koşanlar arasında belediye ekipleri ve sahiplerinin yanı sıra bir de gazeteciler vardı. Uyuşturucu iğne atılan boğa, sakinleşince yakalanabildi.

Sinirli boğadan kaçmaya çalışırken düşen 2 gazeteci yaralandı.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli