Başkan Aktaş'tan 'içme suyu' açıklaması

Başkan Aktaş

Son günlerde Bursa içme suyu hakkında sosyal medyada hızla yayılan iddialara karşı BUSKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bursa’mızda içme suyu kalite denetimleri herhangi bir aksaklık olmadan ve sürekli olmak üzere denetim birimi ekiplerimizce yapılmaktadır. Alınan su numunelerinin, akredite olan Doburca İçme Suyu Laboratuvarımızda analizleri yapılmaktadır. Tüm analiz sonuçları "Sağlık Bakanlığı (Şubat-2005) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik" hükümlerine uygundur. İçme suyunun tüketilmesinde sağlık açısından herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır" 

AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, sosyal medya hesabından içme suyuyla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Alinur Aktaş Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Sağlığınız bizim için her şeyden çok daha önemli. Çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında gelen Bursa’da sürekli olarak bakteriyolojik ve kimyasal analizlerle içme suyunun kontrollerini sağlıyoruz. Gönül rahatlığı ile suyunuzu çeşmelerinizden içebilirsiniz."



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli