Başkan Aktaş duyurdu: BUSKİ su sayacı okumayacak...

Başkan Aktaş duyurdu: BUSKİ su sayacı okumayacak...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koronavirüsle mücadele yardımları kapsamında su faturalarında vatandaşlara kolaylık sağlanacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dijital platform üzerinden yaptığı basın toplantısı ile Bursa’da Covid 19 salgınının önüne geçmek için yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Bu sürecin el birliğiyle bertaraf edileceğini dile getiren Başkan Aktaş, Bursalı işadamları ve hayırseverleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına katılmaya davet etti.

SU FATURALARI

Buski’nin bugün itibariyle endeks okumayı bıraktığını, Nisan ayında su sayacı okuması yapılmayacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Ocak-Şubat-Mart ayı faturalarının ortalaması alınacak ve yüzde 50’si olarak faturalandırılacak. Ticarethanelerde ise Nisan ayında tahakkuk yapılmayacak. Hayat normale döndüğünde tüm abonelere normal faturalandırma yapılacak ve bu dönem için toplam miktara göre mahsuplaştıracağız. Bunun yanında önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Malum bölgemizde mevsim yağışı son 15 yılın en düşük seviyesinde. Bursa özelinde son 100 yılın en kurak 5. yılını yaşadık. Bursa’nın bugün sağlıkla tükettiği ve yarın da ihtiyaç duyacağı suyu etkin şekilde yönetmek için çalışıyoruz. Yatırımlarımız tüm hızıyla sürerken, kamuoyunun da su yönetimi konusunda bilinçlenmesi ve gelecek nesiller için suyunu korumasını bilmesi son derece önemli. Son 20 gün içinde Bursa’da su tüketimi yüzde 17-18 arttı. Evet hijyen önemli ancak bu su israfı yapılması anlamına gelmiyor. Hiç değilse ellerimizi 20 saniye boyunca sabunla ovalarken suyu kapabiliriz” dedi.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli