Bağımlılık yapacak Top 10 dizi listesi

Bağımlılık yapacak Top 10 dizi listesi

Samet Akgüller - İnternetten dizi izlemeyi sevenler için henüz izlemediyseniz başlayabileceğiniz bağımlılık yapacak internet listelerini hazırladık.

1 ocak 2019 tarihi itibariyle AKN kısıtlamasının kalkması ile birlikte henüz başlamadıysanız sizler için internetten izleyebileceğiniz Top 10 dizi listemizi hazırladık. 

İşte o muhteşem diziler. 

13 Reasons Why

Baş rolümüz olan Clay Jensen bir gün okuldan eve döner ve kapıda kendisine gönderilmiş bir kargo bulur. Kutuyu açtığında, içerisinde tam 13 adet kaset kendisini beklemektedir. Bu kasetler Clay'in çok hoşlandığı ancak bir türlü açılamadığı arkadaşı Hannah Baker tarafından kayıt edilmiştir. İşin ilginç tarafıysa Hannah Baker'ın iki hafta önce intihar etmiş olmasıdır ve bunun üzerine Clay hemen kasetleri şaşkınlıkla dinlemeye başlar. Baker, ilk kasette Clay'e kendisini intihara sürükleyen 13 kişiyi bu kasetler sayesinde tespit edebileceğini öğütler. Clay’in gözleri intikam ateşiyle tutuşur ve kasetler anlatılırken olaylar da bize yansıtılır bir masum bir kız ve ölmesine sebep olan 13 kişi. Herkesin hayatı alt üst olucaktır tabikide en çok Clay’in. Tüm heyacanıyla devam eden izlerken gözlerinizin bile dolacağı çok sürükleyici bir dizi.


Riverdale


Küçük bir kasabada yaşayan maceraperest gençlerin hareketli hayatını anlatacaktır. Dışarıdan sakin ve şirin bir kasaba gibi gözüken Riverdale’in iç yüzü oldukça karanlık ve tuhaftır. Bu kasabada yaşananlar dışarıdan gelenler için garip olarak adlandırılabilir ancak içeride yaşayanlar için oldukça sıradandır. Eskiden ailelerinin yaşadığı olayları yeniden eski olayın tetiklemesiyle farklı şekilde yaşıcaklardır. Tabi bu yaşananlara aileleri engel olmaya kalkmazsa. Aşk, macera, gizem, dostluk, hayal kırıklıkları, iyi ve kötünün olduğu bu diziyi çok beğeniceğinize eminim.


Stranger Things

Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Baş rol özel güçleri olan Eleven’ın ortaya çıkmasıyla başlar. 4 ezeli dosttan biri Will Byers gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler canavarlarla dolu bir gizem. Annesi (Joyce Byers) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır ve asla pes etmemesi gerekmektedir. Korku ve bilimkurgu sevenler için bire bir güzel bir dizi, izlerken heycanınız hep dorukta olacak.



La Casa Da Papel 

Babasının izinden giden bir deha ve birbirini hiç tanımayan kendine şehir isimleri takan sekiz suçlu plan yapıp devasa bir soygun gerçekleştireceklerdir. Rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitlerler. Kusursuz bir planın önüne anca aşk geçer herhalde kural tanımayan duygu her şey tıkırında mı işlicek? Yoksa plan ellerinde mi patlıcak? izleyip görelim.



Dark


Dünyanın gözü iki küçük çocuğun kaybolduğu, bir Alman kasabası olan Winden’dadır… Çocukların kaybolması, dört aile arasındaki karmaşık ilişkileri ve yaşanan çifte hayatları ortaya çıkarır. İzleyici gizemli bir şekilde aynı kasabada 1986 yılında yaşanan olaylara sürükleniyor. İzlerken beyninizin yanacağı bu dizide geçmiş mi? gelecek mi? ne oluyor? Gibisinden sorular sorucaksınız kendinize aman ha anlamadın diyip yarım bırakmayın pişman olursunuz.



The Rain


Bildiğimiz dünyanın sonu gelmiştir. Yağmurla gelen ve İskandinavya nüfusunun çoğunu yok eden ölümcül bir virüsten altı yıl sonra, babaları bilim adamı olan iki Danimarkalı kardeş güvenli bir yer bulmak için bir yolculuğa çıkarlar birde bunlardan birisi bu virüse sebep olup virüsünde panzeheri olduğunu olaya katarsak işler kızışır. Kendileri gibi hayatta kalan diğer gençlerle yolda karşılaşıp onlara katılarak, İskandinavya’nın geri kalanında bir hayat belirtisi aramak üzere tehlikeli bir yolculuğa başlarlar. Hayatta kalma savaşı veren gençler, geride bıraktıkları dünyada kaldığına inandıkları, aşk, kıskançlık, yaşlılık gibi birçok sorunun kıyamet sonrası dünyada bile var olduğunu keşfederler.


Élite


Yalnızca seçkin ailelerin çocuklarını kabul eden özel bir okul olan Las Encinas’ta geçen Elite, İspanya’nın en elit okulunun kapılarını aralıyor. İşçi sınıfına mensup ailelerden gelen üç genç, zengin bir iş adamının hatasıyla gözleri boyayıp halka okulu depremde yıkıldı diye göstererek Las Encinas’a kabul edilir. Başta bunu bir şans olarak gören üç genç, öğrencilerden birinin ölü bulunmasıyla beklenmedik olayların içine atılır. Abi, kardeş aynı kıza aşık olursa acaba hangisi işledi cinayeti yada kim işledi izleyip görelim.



Vikings

Fransa ve Britanya'ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden oldukça söz ettirmiş cesur savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn'un yaşadıklarını anlatırken, Vikinglerin çok az işlenmiş kültürünü de bize yansıtarak gerçeğe dayalı bir izlenim sunuyor. Ragnor'un basit bir çiftçiyken ne kadar ileriyi görebileceğine tanık oluyor ve onun kardeşi kadar sevdiği arkadaşı Rollo'yla beraber denizlerle olan imtihanını seyrediyoruz. Gözlerini denizden, saçlarını güneşten ve cesaretlerini Odin'den alan korkusuz ve acımasız ırkın maceraları ve yaşamları kesinlikle ilgi çekmeyi başarıyor. 


Game Of Thrones 


Burada tamı tamına yedi krallık bulunmaktadır ve Starklar‘ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, bu yedi krallığı koruyan surun ardında bilinmeyen, tekinsiz güçler toplanmaktadır. Starklar’ın Lordu Eddart Stark’ın yakın arkadaşı Kral, eski kral eli ve Eddard Stark’ın akıl hocası ölür. Daha sonra kendisine gelen mesaj ile kendisinin kral eli olması istenir. Bu görevi pek hoşnut karşılamaz ama kabul eder. Eddard Stark tahta geçtikten sonra, kendisini tahtı arzulayan entrikalar, oyunlar arasında bulur. Artık dostuyla düşmanını, doğru yol ile yanlış yolu ayırt edecek yetiye sahip değildir.Kış, 7 krallık için de uğursuz bir şekilde gelmektedir, taht mücadeleleri bu sefer diğerlerine göre çok çetin geçecektir.


Sherlock


Sherlock'ta ünlü dedektif, modern teknolojiden yararlanan biri olarak karşımızda. Sherlock Holmes günümüzde yaşasaydı, cinayet dosyalarını nasıl çözerdi? Üç bölümden oluşan film serisi Sherlock, ünlü dedektifi günümüze taşıyarak bu soruya cevap veriyor. Polise danışmanlık yapan bir kiralık dedektif olan Sherlock Holmes, izleyeceğimiz ilk bölümde John Watson ile tanışıp, tıpkı orijinal hikayedeki gibi Baker Sokağı'nda bir daire tutuyor. Birlikte ilk davaları zehirli bir hapla intihar etmiş gibi görünen üç kişinin cinayetinden kimin sorumlu olduğunu bulmaktır.

Samet Akgüller 



  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı