Asosyellikten kurtaran kış etkinlikleri

Asosyellikten kurtaran kış etkinlikleri

Kış geldi, gelecek derken kapıya dayandı. Soğukların artmasıyla birlikte de 'kar havası bu' dediğinizi duyuyoruz.

Karla birlikte tek başınıza asosyal bir kış geçirmek yerine gelin yapabileceklerimize hep birlikte bakalım.

1- Kar topu savaşı

Kar yağmaya başladığı andan itibaren avuç dolusu kar topu yapıp savaşmak 7'den 70'e herkesin ilk aklına gelen etkinlik. Ancak bu bahsettiğimiz kar topu savaşı öyle sıradan 3 arkadaşınızla bir araya gelip yaptığınız savaşlardan biraz farklı. Son dönemde yaygınlaşan önceden planlanmış kar topu savaşları ile belki de hiç tanımadığınız insanlarla bir araya gelerek bol aksiyonlu bir kartopu savaşı yapmak kışın vazgeçilmez eğlenceleri arasında yer alabilir.

2- Kardan Adam yapmak

Kardan adam denildiğinde belki de babanızla yaptığınız genellikle yamuk yumuk olmuş ilk kardan adamınız aklınızın önüne gelecek. İlk olmasının heyecanıyla çok mutlu olduğunuzdan eminiz. Peki ya büyüdükten sonra hiç denediniz mi ? 'Ben kalabalık ortamda kar topu savaşına katılamam' diyorsanız birkaç arkadaş bir araya gelerek profesyonelce bir kardan adam yapmaya başlayabilirsiniz. Belki gaza gelerek sadece kardan adam değil kardan bir aile yapmanız mümkün olabilir :))

3- Kar yürüyüşü yapmak

Akşam saati ya da gecenin geç saatlerinde yağan lapa lapa karla birlikte bileklere kadar gelen bir beyaz örtü olsa yürüyüşün tadına doyum olmaz. Pencereden baktığınızda hissettiğiniz soğuk karşısında, kar yağışının içinizi ısıtan küçük bir dokunuş olabileceğini düşünürseniz çıktığınızda da üşümediğinizi fark edebilirsiniz. Çok duygusal diyeceksiniz belki... Evet bu etkinlik tamamen duygusallar için bir fikir olarak karşınıza çıkmış durumda...

4- Karda iz yapmak

Sabahın erken saatlerinde kalkan sabahçılar için gün boyu keyfine doyamayacağı bir etkinlikten bahsediyoruz 4. maddemizde. Sabah kalktınız ve hava aydınlanmak üzere, hep o merakla baktığınız pencerenizden yine dışarıya bakıyorsunuz. Ortalık hiçte gece yatarken bıraktığınız gibi değil. Kar yağmış ve siz bunun sabah erkenden farkına varanlar da ilk sıralardasınız. Geceden kurnazlık yapan gececiler görüntüyü biraz bozmamışsa şansınız oldukça iyi :) 'Ne yapacağız ?' sorusunu sormayın, fotoğraf gayet açık!  Eserinizi gün boyu pencerenizden izleyerek kendinizle gurur duyabilirsiniz :))

5- Sabahçı kahvesinde çay içmek

"70 yaşına geldik siz neyden bahsediyorsunuz?" diyenler oldu. Yaşın hiç bir önemi yok! Ama yine de sizin için bir fikrimiz var... 70 yaşına geldiğinize göre sabah erkenden kalkıp tv başına geçenlerdensiniz diye düşünüyoruz. Bu kış bir değişiklik yapın ve erkenden tv başına geçmek yerine sıkıca giyinin ve soluğu kapının önünde alın. Öğleye kadar tv başında geçirmek yerine sabah haberlerini bir sabahçı kahvesinde içinizi ısıtacak taze bir çay ve yanında 2 simit ve bir dilim peynir ile geçirebilirsiniz. Sabahın telaşında olanlarla bir araya gelerek "eskiden 1 metre kar olurdu kapı açıp çıkamazdık" başlıklı hikayenizi ilk defa dinleyecek olan kişiler mutlaka olacaktır.

6- Kar tanesi temalı dekorasyonlar yapmak

Bu fikir özellikle annelerimiz için geliyor.  "Kar yağsın bir an önce" diye sabırsızlananlar için de bir alıştırma olabilir. Dışarısı soğuk ve çocuklarınızı "yavrum hastalanmasın" diye sokağa salmayanlardansanız evinizde çocuklarınız için kar tanesi dekorasyonlarınızla eğlenceli anlar yaratabilirsiniz. Çocuklarınızın da size eşlik etmesini sağlayarak ortaya kalıcı eserler bile çıkarabilirsiniz. İlk dekorasyon örneği bizden, yaratıcılığınızı konuşturun ve sonuçları bizimle de paylaşmayı unutmayın... Aklımızda daha bir çok fikir var ama hepsini yazmak çok zor, biz halen büyüyemedik ve ilk kar yağdığında kardan  kale yapmayı planlıyoruz... Size de tavsiye ederiz. İçine de bir kaç mum yakmayı unutmayın...



  • Pazar 30.3 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.7 ° / 9.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 16.3 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı