Altundan ABD kanalına uyarı mektubu

Altundan ABD kanalına uyarı mektubu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’u Yunanistan toprağı gibi gösteren ABD kanalına uyarı mektubu gönderdi

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin bir haberinde İstanbulu Yunanistan toprağı gibi göstererek dezenformasyon yapan ABDnin CBS News televizyonuna uyarı mektubu gönderdi.

CBS Newsin Rus savaş gemilerinin Boğazlardan geçişine dair bir haberinde İstanbulu Yunanistan toprağı gibi göstermesi üzerine harekete geçen İletişim Başkanı Altun, uyarı mektubu yazarak, bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesini ve gerekli izahatın yapılmasını istedi.

İletişim Başkanı Altun mektubunda, 'CBS News televizyonunun, Rus savaş gemilerinin Boğazlardan geçişine dair bir haberde Türkiyenin en büyük şehri olan ve 1453ten bu yana Türk milletinin egemenliği altında bulunan İstanbulu Yunanistan toprağı gibi gösterdiği dikkatime getirildi. Yunanistanın Doğu Akdeniz ve Ege Denizinde maksimalist talepleriyle bölgesel güvenliğe zarar verdiğini ve NATOnun Doğu kanadını zayıflattığını göz önünde bulundurarak, kanalınızın art niyetli olmadığını umduğumuz bu hatasını resmen ve açık bir biçimde protesto ediyoruz. Yapılan hatanın tekrarlanmaması ve Türkiyenin toprak bütünlüğünü tartışmaya açabilecek her türlü adımdan kaçınılması hususlarında gerekli tedbirlerin alınmasını ve dün yaşanan olayla ilgili bir izahat verilmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli