AK Partili Yavuz: Fark 20 binin altına indi

AK Partili Yavuz: Fark 20 binin altına indi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Aradaki fark 29 binlerden, 20 binin altına inmiştir. Süreci takip edin, bu fark erimeye devam edecektir' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Sandıklar açıldıkça aradaki fark eriyor" dedi.

Yavuz şöyle konuştu:

"Mazbata kendisine teslim edilmeden kendini başkan ilan etmesi anlaşılır değildir. Her seçilen bilir ki süreç tamamlanır sonra mazbata verilir ancak ondan sonra bir kişi kendini başkan ilan edebilir.

'Cumhurbaşkanı gelsin, elimi kaldırsın gibi bir yaklaşımda'. Sormak lazım kazandığına nasıl kanaat getirdi. Bu bir süreç, itirazlar devam ediyor. Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun. Hangi hakla bu yasal süreci hadsizlik olarak görüyorsun.

CHP Sancaktepe'de itiraz etti ve yeniden sayım kararı alındı. Mersin'in ilçesinde MHP'nin kazandığı seçin CHP'nin talebi üzerine iptal edildi. Adana Yüreğir'de de CHP'nin itirazı kabul edildi ve yeniden sayıma gidiliyor. CHP bunu kendisi için kendine hak görüyor ama bize neden karşı çıkıyor.

Her sandık açıldıkça aradaki fark 29 binlerden, 20 binin altına inmiştir. Süreci takip edin, bu fark erimeye devam edecektir."



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli