AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı belli oldu

AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı belli oldu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Aktaş'ın yarın yapılacak meclisteki seçimle Büyükşehir'in yeni patronu olması bekleniyor.

Olay Gazetesi'nden Enhar Güneş ve Seyit Gündoğan'ın haberine göre; Recep Altepe'nin istifasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı için AK Parti'nin adayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Alinur Aktaş, yarın AK Parti'nin adayı olarak Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin karşısına çıkacak. Aktaş'ın, Meclis oturumunda gizli oylamayla gerçekleşecek olan seçimle Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı olması bekleniyor.

AKTAŞ KİMDİR?

1970 yılında İnegöl'de doğan Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Uzun yıllar İnegöl'de mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı.

28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Aktaş, İngilizce biliyor.

⇒Olay Gazetesi'ndeki haberin tamamını okumak için tıklayın...



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli