AK Parti Bursa'da ilçe başkanları atandı

AK Parti Bursa

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen AK parti İlçe kongreleri tamamen iptal edildi. Aday olan isimler ilçe başkanlığına atandı.

AK Parti’de Mart ayının ilk haftası başlayan, ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri tamamen iptal edildi.

İlçelerde aday olan isimler, AK Parti Genel Merkezi kararıyla ilçe başkanlığı görevlerine atandılar.

Hatırlanacağı üzere kongre sürecinin, dağ ilçeleriyle başlaması planlanmış, ancak o dönemde de İdlib’teki hava saldırısında şehit düşen askerlerimiz nedeniyle kongre süreci bir hafta ertelenmişti. Bir hafta sonra da Mustafakemalpaşa, Karacabey, İznik ve Yenişehir ilçelerinde yapılan kongrelerin ardından koronavirüs süreci nedeniyle tüm kongreler ertelenmişti. Ancak Türkiye’deki koronavirüs salgınının devam etmesi nedeniyle 13 ilçedeki kongreler iptal edildi. Bu gelişmenin ardından yeniden aday olmayan mevcut başkanlar görevlerinden istifa ettiler.

İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan görevini Mustafa Durmuş’a, Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak görevini Sinan Aktaş’a ve Nilüfer İlçe Başkan Ufuk Ay ise görevini Eşref Kurem’e devretti. Diğer 10 ilçedeki mevcut başkanların aynı zamanda aday olması nedeniyle herhangi devir teslim töreni yapılmadı.



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli