Tarih: 12.01.2021 18:21

Açık Emar Nedir ve Neden Çekilir?

Facebook Twitter Linked-in

Açık emar cihazı bazı sebeplerden ötürü normal emar çektiremeyen hastalara kolaylık sağlamak için geliştirilmiştir. Emar cihazları insan vücudunda organ ve dokuların incelenmesini sağlayarak, cerrahi operasyona gerek kalmadan organları görüntüleme imkânı sunar. Vücutta ki hasarların tespit edilmesine yarayan bu yöntemle, özellikle kemiksiz ve yumuşak dokularla ilgili görüntüler elde edilir. Açık emar cihazı, klasik emar cihazından farklı olarak hastaların kapalı alana maruz kalmadan görüntüleme işlemini tamamlar.

 

Açık Emar Nedir?

 

Açık emar cihazı sayesinde hastalar kapalı alana girmeden, rahat bir şekilde emar çektirir. Böylece kapalı alan korkusu olan, emara girince nefesi kesilen ve fazla kilolarından dolayı klasik emar cihazlarına girince sıkıntı yaşayan hastalar açık emar cihazı sayesinde zorluk çekmeden tedavi olur. Migren, beyin tümörü, kalp hastalıkları, iç hastalıklar ve daha pek çok rahatsızlığın tedavisi için açık emar çekilerek değerlendirme yapılır. Gürültü olarak klasik emar cihazı kadar rahatsız edici olmayan açık emar cihazı, sessiz çalışır ve bu sayede daha ferah bir şekilde görüntüleme yapma imkânı sunar.

 

Açık Emar Fiyatları

 

Açık emar cihazı özellikle klostrofobisi olan ve kaygı sorunları yaşayan çocuklar için kullanılan bir cihazdır. Sağladığı kolaylıklardan ötürü özel hastanelerde fiyatlar her sene artış gösterir. Fiyatlar ilden ile, kullanılan cihazın markasına ve kalitesine göre farklılık gösterir.

 

SGK’dan faydalanarak emar çektirmek isteyen hastalar, sigortanın imkanlarından yararlanarak daha uygun fiyata tedavi olabilir. Genellikle devlet hastanelerinde açık emar cihazlarına nadir rastlanır. Daha çok özel görüntüleme merkezlerinde ve özel hastanelerde açık emar işlemi yapılır. Bu fiyatlar her ilde ve merkezde farklılık gösterir. 500 TL’den başlayan meblağlar 3000 TL’ye kadar çıkabilir.

 

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

 

Tüp bebek tedavilerinde, rahim tüplerinin kontrolünde, rahim kanalları tedavisinde ve daha birçok rahim hastalıklarında rahim filmi ücreti çekilmesi gerekir. Özellikle kısırlık ve adet düzensizliğinde rahim filmi çekilmesi önemlidir. İşlem için doğum pozisyonunda sedyeye uzatılan hastaya öncelikle dezenfekte edilir. Rahim ağzına sürülen özel bir solüsyonla temizleme işlemi yapılır.

 

Ardından vajinal bir alet olan spekulum, rahim ağzına takılarak rahim girişi açılır. Daha sonra yağda veya suda çözünen kontrastlı bir ilaç rahim içine gönderilir. İlacın rahimde ve tüplerde gezinmesi esnasında çok kısa bir sürede film çekilerek işlem sonlandırılır.

 

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

 

Rahim filmi çektirmekten korkan hastalar, normal rahim filmi gibi anestezili rahim filmi çektirebilir. Genel ya da lokal anestezi verilerek uyuşturulan hasta, hiçbir ağrı ve sancı hissetmeden rahim filmi çektirir. İşlem aynı rahim filminde olduğu gibi hastanın sırtüstü yatırılması ve ardından anestezi yoluyla uyutulması ile gerçekleşir.

 

Spekulum takılan hastaya sıvı ilaç verilmesinden sonra, dakikalar içinde film çekme işlemi sonlandırılır. Ortalama 10 dakika süren işlem sonunda hasta aynı gün taburcu edilir. İşlem sonrası genellikle hastada ağrı, sızı olmaz ancak hasta dilerse her ihtimale karşı ağrı kesici verilebilir. Rahim filmi ücreti hizmet sunan kliniğin fiyat tarifesine göre belirlenir.

 

Rahim Filmi Fiyatları

 

Hızla ilerleyen teknoloji sayesinde rahim filmleri kolay ve ağrısız bir şekilde çekilir. Rahim filmi fiyatları ise klinikten kliniğe farklılık gösterir. Anestezili ya da normal rahim filmleri fiyat olarak değişkendir. Ağrısız bir işlem olarak tercih edilen ve genellikle özel hastanelerde gerçekleştirilen anestezili rahim filmlerinin fiyatları daha yüksektir. Hastalığın en doğru teşhisinin konulması ve erken tanı için rahim filmi çekilmesi önem arz eder. Rahim filmi fiyatları ise her sene hizmet sunan sağlık kuruluşuna göre değişkenlik gösterir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —