7 yıl önce kurulmuştu! Satılacak mı? Aktaş'tan açıklama

7 yıl önce kurulmuştu! Satılacak mı? Aktaş

7 yıl önce kurulan BUDO satılacak mı? Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, BUDO'daki son gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe döneminde kurulan, ilk seferini 2012'de başlatan Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) satılacağı konuşuluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal da, bugünkü köşesinde BUDO ile ilgili gelişmeleri ve Aktaş'ın açıklamalarını aktarıyor.

Özdal'ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

BUDO satılacak mı?

Son günlerde zarar ettiği için BUDO’nun satılacağı duyumunu alıyorum.

Yani tıpkı Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, bazı sosyal tesisleri satıp, bazı projeleri iptal ettiği gibi, BUDO’nun da ekonomik gerekçeler nedeniyle satılabileceği söyleniyor.

Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la olay.com.tr’de yayınlanmak üzerine bir program yaptık.

Aktaş’a BUDO’nun satılacağı iddialarını sordum.

Aktaş’ın yanıtı:

“BESAŞ, ekmek ve unlu mamüller üretiyor. Keles’te de süt fabrikamız var. Ayrıca bir de su fabrikamız hizmet veriyor. Göreve geldikten sonra kendi aramızda süt ve su fabrikasını özelleştirebilirmiyiz diye konuştuk, tartıştık. Bu fabrikaların şehre getirisi, götürüsü nedir, satarsak neleri kazanırız, neleri kaybederiz, ayrıca satmazsak daha ne kadar geliştirilebiliriz diye uzun uzun konuştuk. Ancak neticede satmama kararı aldık. Gelelim BUDO’ya. BUDO para kazanmıyor, hatta küçük bir miktar da zarar ediyor. Şimdi BUDO’nun hizmet kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. BUDO, İDO’ya alternatif olarak, Bursalıların daha uygun fiyata İstanbul’a gitmeleri için kuruldu. Bu bizim için önemli. Ama Bursa’nın bu değerinin özelleştirilmesi bir gün Bursa’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin lehine olursa bundan geri durmayız. Ancak şu an için böyle bir şey söz konusu değil.”
 



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false